22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: nagyot küzdött, de nem bírt a Fradival az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: nagyot küzdött, de nem bírt a Fradival az ÉRD

Remek hangulatban, telt házzal fogadta az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesét a K&H női kézilabda liga első fordulójában az ÉRD. A fővárosi zöld-fehérek a mérkőzés elejétől kezdve vezettek és győztek végül 31–28-ra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nagy iramban és tüzes szurkolókkal a hátuk mögött kezdték meg a 2019/2020-as idényét az FTC ellen Janirik Kingáék. A mérkőzés első gólját egy gyors akció után Tóth Gabriella szerezte, ezután viszont Klujber Katrinék háromszor is bevették a hazai kaput. Marketá Jerábková hétméterese és Schatzl Natalie fantasztikus gyorsindításos gólja után hiába egyenlített az ÉRD (3–3), a fővárosiak – főként Danick Snelder góljaival – egy ötgólos sorozattal megléptek.

Szabó Edina időkérése sem segített, Háfra Noémi bombái egymás után háromszor találtak utat az érdi kapuban. A következő percekre ugyan a támadójáték összeállt, de Alexandra do Nascimentóék találataira rendre válaszolt az FTC, így Szabó Edina a huszadik percben második idejét is kikérte (7–14).

A félidő második felében ugyan egyenrangú partnere volt Elek Gábor csapatának az ÉRD, ám hátrányából csak két gólt tudott faragni (12–17).

A fordulás után nem változott a meccs irama, az FTC tartotta az öt-hatgólos különbséget, de a játékrész derekára az ÉRD védekezése és támadása is egyre jobb lett, így Elek Gábor is magához hívta övéit a 43. percben (19–23).

Fel is javult a vendégek játéka, akiktől Háfra Noémi mellett Klujber Katrinnak is minden bejött, a Fradi pedig biztosan őrizte előnyét, hiába a háromgólos érdi roham, amelyben Nascimento, Szabó Laura és Schatzl Natalie is eredményes volt (24–29).

Az utolsó percek sem hoztak változást, az ÉRD a nyitókörben 31–28-as vereséget szenvedett az FTC-től.

– Jól kezdtük a meccset, a védekezésünk jól összeállt, ezt gyakoroltuk egész héten és a felkészülés alatt is. Elől is jól érvényesültünk, sok gólt tudtunk lőni, a védekezésből jó lerohanásokat tudtunk vezetni, szerintem ezzel tudtunk nyerni. A végére ugyan szoros lett az eredmény, de tudtunk nyerni – fogalmazott a mérkőzés legeredményesebb játékosa, a tíz gólt szerző FTC-átlövő, Háfra Noémi.

– Sajnálom az első félidőt, hagytuk ellépni az ellenfelet, utána már próbáltunk kapaszkodni, de támadásban nem úgy jöttek össze a dolgaink, védekezésünk sem úgy működött. Janurik Kinga tartott minket, de elől nem nagyon tudtunk mit kezdeni. Aztán kijöttünk a második félidőre, az öltőzőben megbeszéltük, min kéne javítani. Örülünk, hogy a második félidőt meg tudtuk nyerni. Tovább építkezünk. Első mérkőzésnek ez jó volt – mondta az ÉRD egyik legjobbja, a hétszer eredményes Tóth Gabriella.

Az ÉRD a bajnokság második körében, szeptember 7-én a Dunaújvárosi KKA vendégeként folytatja szereplését.

K&H női kézilabdaliga, 1. forduló
ÉRD–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 28–31 (12–17)
Érd, 2000 néző. V: Andorka, Hucker
ÉRD: Janurik – NASCIMENTO 6 (2), Kiss N. 1, TÓTH G. 7, Szabó L. 4 (2), Jerábková 1 (1), Schatzl Natalie 2
Csere: Foggea (kapus), KOVACSEVICS 5, Lavko 1, Bízik R. 1, Kisfaludy, Termány
Edző: Szabó Edina
FTC: BÍRÓ B. – Lukács V. 1, KLUJBER 8 (3), KOVACSICS 4, SNELDER 4, HÁFRA 10, Schatzl Nadine 1
Csere: Szemerey (kapus), Tóth N., Debreczeni-Klivinyi 1, Pásztor, Mészáros R., E. Christensen 1, Bánfai 1
Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–3. 10. p.: 3–8. 13. p.: 4–11. 19. p.: 6–13. 24. p.: 11–16. 34. p.: 13–20. 40. p.: 17–22. 47. p.: 19–26. 54. p.: 24–29.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3
Szabó Edina: – Hihetetlenül bátortalan, gyámoltalan első félidő után a szünetben sikerült rendezni a sorokat és a második félidőt meg is nyertük. Sikerült komoly küzdelemre kényszeríteni az ellenfelet. Fejben ma erősebb volt a Ferencváros.
Elek Gábor: – Szenzációsan kezdtük a mérkőzést. Az első félidő végén támadójátékban felelőtlenné váltunk, sajnos a második félidőben is voltak ilyen periódusok, a végén Jovana Kovacsevics keresztmozgásaira nem értünk ki, így szépen megszórt minket, de összességében az első bajnoki mindig speciális mérkőzés és egy erős Érdet sikerült legyőznünk.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email