22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: kaotikus előzmények után nyert az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: kaotikus előzmények után nyert az ÉRD

A BVUSS-ben áramszünet volt, emiatt Budaörs helyett az ÉRD Arénában győzte le 36–25-re az ÉRD a Moyra Budaörsöt a női kézilabda NB I 22. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szabó Laura révén az ÉRD szerezte meg a vezetést, amely után csak öt percig tudta tartani a lépést a pályaválasztó Budaörs, a tizenkettedik percben Kiss Nikolett révén 10–5-re vezetett Szabó Edina együttese, amely így szinte el is döntötte a találkozót.

Negyed óra után mégis visszazárkózott a Budaörs, de csak két gólra tudta olvasztani hátrányát, a szünetre pedig visszaállt a különbség (15–20).

A fordulás után sem álltak meg az érdiek, akik folyamatosan növelték előnyüket, a játékrész derekán pedig meglett a közte tíz is (21–31).

A hajrá nem hozott sok izgalmat, az ÉRD könnyed, 36–25-ös győzelmet aratott.

– Köszönjük minden résztvevőnek, hogy sikerült ezt a mérkőzést lejátszani. Nem volt könnyű egyik csapat sem, pláne a Budaörsnek, hogy az ÉRD otthonában kell játszani. Fontos volt, hogy nyerjünk, de mentálisan nem volt könnyű, hiszen Húsvét közepén játszottunk, ez egy családi ünnep és látszott is a játékosokon, hogy nem mindig a koncentráció dominált, ettől függetlenül sok gól volt, szaladgálós meccs volt. Az első félidőben a mutatott támadójátékkal elégedett voltam, viszont a védekezésben sok gólt kaptunk, annak ellenére, hogy Janurik Kinga jól védett. A második félidőben kijött az ÉRD erőfölénye és így könnyebb dolga volt – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Próbáltuk megnehezíteni az ÉRD dolgát, de nem nagyon sikerült. Helyenként tudtunk felszabadultan játszani. Az eredmény ellenére jobban játszottunk, mint a többi mérkőzésen. Nyilván az ÉRD egy jobb csapat, jól felkészített csapat. Sajnos a második félidőben szinte végig az ő akaratuk érvényesült. A szegény embert még az ág is húzza és lassan teljesen elfogyunk – fogalmazott Neukum Tamás, a Budaörs vezetőedzője.

– Szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy ezen az ünnepnapon is úgy buzdítottak minket, hogy nem tudtuk feladni a pályán. Furcsa helyzetbe kerültünk, úgyhogy újra hazai közönség előtt játszottunk és a hangulat ismét fenomenális volt – nyilatkozta Szabó Laura.

Az ÉRD legközelebb április 27-én, szombaton a Kisvárdát látja vendégül a bajnokság 23. körében, az ÉRD Arénában.