22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: Besztercén az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: Besztercén az ÉRD

Folytatja szereplését a nemzetközi porondon az ÉRD női kézilabda csapata, amely az EHF-Kupa C-csoportjának második fordulójában, január 11-én, 18 órától a román CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud vendégeként lép pályára Besztercén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szabó Edina együttese a csoportkör Odense elleni hazai találkozóján egy végletekig kiélezett mérkőzésen maradt alul egy góllal a dán riválissal szemben, ám az ottani hibákat hamar javították Markéta Jerábkováék, akik a hétközi, Vác elleni idegenbeli rangadóról háromgólos győzelemmel távoztak.

A Beszterce az EHF-Kupában a selejtező harmadik körében csatlakozott a küzdelmekhez, ahol a szintén román CSM Corona Brasov ellen vívott oda-visszavágót. A csoportkörbe jutásért rendezett párharc első mérkőzésén a Brassó idegenben 27–25-re győzött, majd a visszavágón a beszterceieknek is sikerült egy kétgólos, 24–22-es idegenbeli győzelmet elérniük, azonban a 49–49-es összesített eredmény az idegenben lőtt több gól miatt a Brassónak kedvezett. Ezt követően viszont a CSM Corona együttesének számos játékosáról kiderült, hogy vétett a doppingszabályok ellen, így az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kizárta a csapatot a nemzetközi porondról, helyét pedig a Bistrita-Nasaud vette át.

A román együttes a csoportkör nyitófordulójában Lengyelországban, az MKS Lublin vendégeként értékes, 22–22-es döntetlent ért el. A román bajnokságban a Horatiu Pasca által irányított Beszterce jelenleg az ötödik helyet foglalja el nyolc győzelemmel és négy vereséggel. Azonban a vb-ezüstérmes brazil kapust, Darly Zoqbi de Paulát, a szintén világbajnoki második román Valentina-Neli Ardean Eliseit, a korábban Kispesten játszó montenegrói kapust, Ljubica Nenezicset, illetve az exbékéscsabai fehérorosz átlövőt, Natalia Vaszileuszkaját is soraiban tudó Beszterce kiváló formának örvend, hiszen legutóbbi hét mérkőzéséből hatot megnyert, csupán az említett Lublin elleni mérkőzésen nem sikerült begyűjtenie a két pontot.

Hazai pályán is kiváló mérlege van a Bistrita-Nasaudnak, hiszen többek között a román éllovas Ramnicu Valceát például öt góllal, a harmadik helyezett Zalaut egy góllal győzte le, igaz, a Baia Mare, a Corona Brasov és a Craiova is két ponttal távozott a besztercei arénából.

Az ÉRD az új évvel úgy tűnik, új lendületet vett, a 2019 végi Alba Fehérvár KC elleni könnyed győzelem után az Odense ellen – a vereség ellenére is – kiváló teljesítményt nyújtottak Janurik Kingáék, akiknek a lendülete Vácon is kitartott, s ha ezt sikerül fokozni Besztercén, akkor megszerezhetik első pontjaikat az EHF-Kupa csoportkörében.

A január 11-én, 18 órakor kezdődő CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud–ÉRD mérkőzést a Sport 2 élőben közvetíti. A találkozót az Andrej Smailagic, Sandro Smailagic svéd játékvezetői páros dirigálja.

Női kézilabda, EHF-Kupa, C-csoport, 2. forduló
01.11., 18.00:
CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud (román)–ÉRD (tv: Sport 2)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email