22_03_29_erdmost_nincskep

Megnyílt Margittai Adrien kiállítása

22_03_29_erdmost_nincskep

Megnyílt Margittai Adrien kiállítása

Július 10-én megnyílt Margittai Adrien kiállítása a Régi Parkvárosi Közösségi Házban. A közel félszáz alkotást felölelő tárlaton grafikák, festmények, textilek, ruhák, fotók és hangulatelemek láthatóak két héten keresztül.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A most kiállított mintegy ötven alkotás csak töredéke mindannak, amit Adriennek köszönhetnek a művészetkedvelő érdiek, látogatók. Érd nem csak egy hely a művésznőnek, hanem számos itt bemutatott művel szolgált inspirációként is kisvárosunk” – fogalmazott a kiállítás nyitóbeszédében Szűcs Gábor alpolgármester.

Mint Margittai Adrientől megtudtuk, a rendkívül sokszínű kiállításon még a kilencvenes évekből is vannak grafikák, emellett szociofotók, hangulatelemek, olajfestmények és textilek is megtekinthetők.

„Szeretek meglátni egy-két anyagban olyat, amit más lehet, hogy nem merne megcsinálni én meg megvarrom. Ez az 1800-as évek időszakát idézi nekem” – mondta az Érd Tv-nek a művésznő, akinek kiállított festményei között vannak saját alkotásai, másolatai is.

„Büszke vagyok arra, hogy kimehetek a kertbe, tudok ott festeni, de a másolatokkal sincs semmi problémám” – fogalmazott Margittai Adrien, akinek kiállításán új elem volt a fotó. Ezzel kapcsolatban elmondta, már nem lát annyira jól, hogy ebbe bele tudjon mélyedni, miközben a festészetre több időt lehet szánni, mégis szerette volna megosztani mindenkivel fotóit is.

A már több mint öt éve rákkal küzdő művésznő egyfajta terápiaként is tekint a művészetre.

„Megfelelést jelentett először. Ami nem jó. Amikor az ember azért csinál valamit, mert meg akar felelni, akkor nem magának, hanem másoknak akar megfelelni. Ez az első olyan kiállítás, ahol magamat tudom adni. Most, amit összeraktunk, az az enyém. Ha úgy tudunk alkotni, hogy nincs benne megfelelés csak saját magunk felé, akkor tud segíteni. Ha másoknak akarunk megfelelni az alkotás alatt, akkor abban nincs gyógyulás.” – mondta.

Margittai Adrienn kiállítása két hétig lesz látható a Parkvárosi Közösségi Házban, ahol heti három alkalommal 18 és 20 óra között a kiállítást szervező Kiss Sándor kalauzolja körbe a látogatókat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email