22_03_29_erdmost_nincskep

Megkezdődött a Fészek jótékonysági akciója

22_03_29_erdmost_nincskep

Megkezdődött a Fészek jótékonysági akciója

Szeptember 20-án tartotta volna jótékonysági futását a Fészek Egyesület. Ezt a vírushelyzet miatt átszervezték: mindenki egyénileg futhat és ajánlhat fel adományt az egyesület gyermekotthona javára. Vasárnap reggel ultrafutó és olimpikon részvételével indították el az október 4-éig tartó programot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Fészek Gyermekvédő Egyesület 25 éve segíti a bajba került gyermekeket. 2003 óta működteti Érden átmeneti gyermekotthonát, befogadva a krízishelyzetbe került gyerekeket, segítve, támogatva családjaikat. Emellett országos nevelőszülői hálózatot működtetnek, ennek keretében már közel 400 gyermek nevelkedhet családban.Jótékonysági futásukat hatodik éve szervezik meg,  ennek bevételét a gyermekotthonra fordítják minden esztendőben. Idén is fontos lenne számukra ez a támogatás, de a vírushelyzet miatt kénytelenek más formában megtartani ezt az eseményt.

Mint Nyitrai-Hell Szivliától, az egyesület kommunikációs munkatárságól megtudtuk, most mindenki egyénileg futhat a Fészekért, felajánlását pedig online teheti meg,. Ehhez nem kell mást tennie, mint kitölteni egy űrlapot, utalni a Fészek Gyermekvédő Egyesület bankszámlaszámára. A regisztrálók érmet kapnak, amit postán juttatnak el részükre.

Az első érmeket máris kiosztották, méghozzá azoknak, akik vasárnap megnyitották ezt a két hetes eseményt. Az indulók más-más távot vállaltak, a 2,5 kilométertől a félmaratonig. A kis csapat a főtérről indult, oda is érkezett vissza. A résztvevők: Biri Imre, a Fészek-futások szetvezője, Csécsei Zoltán ultrafutó, a 24 órás futópados futás világcsúcstartója, Csere Gáspár többszörös magyar bajnok maratonista, riói olimpikon, Nyitrai-Hell Szilvia, valamint Varga Szilvia érdi lakos.

Nyitrai-Hell Szilvia elmondta, hogy bár a projekt csak most indult, már sokan regisztráltak az interneten, volt, aki azt írta, hogy a játszótéren tud szaladni a gyerek után, és van, aki csak pénzt küldene – azt is megköszönik.

Csere Gáspár nem először segíti a Fészek egyesületet, többször is részt vett már a futós rendezvényeken.Fontosnak tartja, hogy így is népszerűsítse ezt a sportágat.Varga Szilvia is a többszörös cél miatt jött el: a gyerekek segítése, a futás öröme, illetve népszerűsége vezérelte – ahogy Biri Imrét, a jótékonysági futások főszervezőjét is. A Tárnokon élő Csécsei Zoltán ultrafutó – akit sokan ismerhetnek futópados világrekordja kapcsán – azért jött el, mert a Fészeknél járva megtapasztalta: nagy szükségük van a segítségre. A sportoló amellett, hogy e programon támogatja a gyermekotthont, a hamarosan megrendezésre kerülő Ultrabalatonon eladja a megtett kilométereit, és az így befolyt összeget is a Fészeknek ajánlja fel.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email