22_03_29_erdmost_nincskep

Már több mint félezren kérték a polgárőrök segítségét Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Már több mint félezren kérték a polgárőrök segítségét Érden

Huszonnégy órás, megerősített szolgálattal dolgozik az Érdi Polgárőr Egyesület, amely március 16-án indította el a segítségnyújtási akcióját, melyet átlagosan napi félszáz alkalommal vettek igénybe.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

“Miben tudunk segíteni? Először is bevásárolunk, gyógyszert viszünk, de igazából bármiben segítünk. Volt akinek kapagépet vittünk, tehát amiben a lakosság kéri a segítségünket, azt megtesszük, csekket is feladunk. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy az időseknek és rászorulóknak segítséget nyújtsunk” – jelentette ki Macsotay Tibor.

Az Érdi Polgárőr Egyesület vezetője elmondta azt is, naponta átlagosan ötven-hatvan segítséget kérnek. “Volt egy időszak, amikor lehetett érezni, mikor van egy kis pánikhangulat és mikor nyugodtság, mert volt olyan nap, amikor 70-80 segítséget adtunk, de volt olyan nap is, hogy 35 kérés volt” – jegyezte meg.

Március 28-tól április 11-ig a magyar kormány kijárási korlátozást rendelt el. Ezzel kapcsolatban Macsotay Tibor elmondta, ez a polgárőrök tevékenységét nem korlátozza, ám hangsúlyozta azt is, hogy a polgárőrök el vannak látva minden védőfelszereléssel.

“Ha bemegyünk egy gyógyszertárba, nem kell várnunk, a nagy bevásárlóáruházakban is nagyon előzékenyek, előreengedik a polgárőrt, ezért nekünk különösebb problémát nem okoz egy-egy bevásárlást elintézni” – mondta Macsotay Tibor, megemlítve, hogy a polgárőrök csak egyenruhában dolgozhatnak, igazolvánnyal vannak ellátva, polgárőr autóval mehetnek, így könnyen azonosíthatóak. Ezzel kapcsolatban az érdi polgárőrség vezetője arra kérte az időseket, hogy ha valaki rájuk hivatkozva keresi fel a lakosokat, csak akkor engedjék be, ha bizonyosan polgárőrök és egy kis bizonytalanság esetén is hívják a +36-30/2000-890-es telefonszámot, ahonnan valós információt kaphatnak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email