22_03_29_erdmost_nincskep

“Legyen természetes az SZJA 1%-ának felajánlása!”

22_03_29_erdmost_nincskep

“Legyen természetes az SZJA 1%-ának felajánlása!”

Május 20-áig rendelkezhetünk arról, melyik civil szervezet munkáját támogatjuk a személyi jövedelemadónk 1%-ával. Ennek hiányában ez a pénz az államkasszába vándorol. Tavaly 9,2 milliárd forintról nem rendelkeztünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hat civil szervezet indított közös kampányt idén annak érdekében, hogy „Legyen természetes az SZJA 1%-ának felajánlása.” A szervezetek között van a Babagenetika Egyesület, az Endometriózis Magyarország, a Mályvavirág Alapítvány, a Mellrákinfó Egyesület, az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület és a Magyar Szervátültetettek Szövetsége.

A kampány célja, hogy: „Ahogy természetes az, hogy mi létezünk, gondoskodunk, élünk, úgy legyen  az is természetes, hogy így segítünk” – mondja Anna, aki hozzáteszi, hogy mindenki találhat magának egy civil szervezetet, akik az ő szívügyét képviselik vagy segítik – nagyrészt abból a támogatásból, ami például az 1%-os felajánlásból érkezik hozzájuk. 

„Körülbelül 2 percet vesz igénybe, hogy rendelkezzünk az 1%-ról, és közben ezzel rengeteget tudunk segíteni a szervezeteknek. A szervezetek pedig aztán segítenek nekünk  – hiszen ki tudja, mikor kerülünk olyan helyzetbe, hogy az ő támaszukra leszünk szorulva -, segítenek a gyerekeknek, az állatoknak – ki- ki a saját működésének, céljának megfelelően.” – mondja Sevcsik M. Annával, a Babagenetika Egyesület alapítója és elnöke. 

A felajánlásra jogosult civil szervezetek listáját a NAV honlapján tudja megnézni, illetve letölteni, de ha elektronikusan nyújtja be adóbevallását, akkor az 1% felajánlása – egy civil szervezet számára a legördülő listában szereplők közül – valóban csak egy kattintásból áll.

Az Érd FM 101.3 Köztünk marad című szolgáltató magazinjában Sevcsik M. Anna beszélt még arról, hogy a Babagenetika jelenleg a koronavírus miatt elmaradó állami vizsgálatok és tanácsadások hiányát próbálja pótolni a hozzájuk forduló kismamáknál. A TündérPakkot pedig, aminek szintén társelnöke, egyre több rászoruló család keresi meg, akiket főleg tartós élelmiszerekkel, ruhaadományokkal támogatnak.

A teljes interjút itt tudja meghallgatni: 


További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email