22_03_29_erdmost_nincskep

Kupakgyűjtést szervezett az Érdi Környezetvédő Egyesület

22_03_29_erdmost_nincskep

Kupakgyűjtést szervezett az Érdi Környezetvédő Egyesület

A szó szoros értelmében a Szivárvány Óvoda Napsugár Tagóvodája nyerte azt a kupakgyűjtő versenyt, amit az Érdi Környezetvédő Egyesület hirdetett meg az érdi bölcsődék, óvodák és családi napközik számára, de lényegében minden résztvevő, no meg környezetünk is nyert az akcióval.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lehet, hogy sokan szelektíven gyűjtjük a hulladékot, de a legtöbben valószínűleg tanácstalanok vagyunk, amikor a műanyagkupakok sorsáról kell döntenünk. A műanyag szelektívbe valók? Vagy gyűjtsük külön ezeket? A verseny kapcsán erről is beszélgettünk az akció fő szervezőjével, Horváthné Domonkos Mónikával, az Érdi Környezetvédő Egyesület tagjával. 

Az Érdi Környezetvédő Egyesület egyik elsődleges céljának tartja a környezettudatos szemléletformálást, amit ugye nem lehet elég korán elkezdeni, ezért is hirdették meg a legfiatalabb érdi lakosok körében a kupakgyűjtést, ami rendkívül sokakat megmozgatott, hiszen az érdi gyerekek (és szüleik) összesen 660 kg műanyagkupakot gyűjtöttek, tudtuk meg Horváthné Domonkos Mónikától.

Az Érdi Környezetvédő Egyesület a verseny elbírálásakor az egy főre jutó leadott kupakok mennyiségét nézte, és ez alapján első helyen végzett a Szivárvány Óvoda Napsugár Tagóvodája, fejenként 2,9 kiló kupakkal, a második helyen a Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda, ahol fejenkénti 2,7 kilónyi kupak gyűlt össze, a harmadik helyezett pedig holtversenyben 2,4 kg kupakkal a Palánta Tanoda Családi Napközi és a LOLA Családi Bölcsőde lett. A nyertes intézmények értékes papír-írószer csomagot kaptak, amelyben természetesen környezettudatos jutalmak is lapultak: a felelős erdőgazdálkodást igazoló FSC tanúsítvánnyal rendelkező papírtermékek formájában.

-Évek óta részt veszünk kupak- és papírgyűjtésekben, illetve szelektíven gyűjtjük mi magunk is a hulladékot, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek már mielőbb a magukénak érezzék a környezettudatos szemléletet és életmódot. Szerencsénk van, mert a szülők is nagyon lelkesek, és támogatnak bennünket, illetve a gyermekeiket ezekben az akciókban – tette hozzá Digner Brigitta, az 1. helyen végzett Napsugár Tagóvoda intézményvezetője.

A Horváthné Domonkos Mónikával készült interjút teljes hosszában itt tudja meghallgatni:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email