22_03_29_erdmost_nincskep

Köztes megoldás született

22_03_29_erdmost_nincskep

Köztes megoldás született

Új forgalmi rendet alakítanak ki a Sóskúti, a Szendrői és a Drégelyi utcánál. Mindenrrről Asztalos Éva önkormányzati képviselő számolt be az Érdi TV stábjának.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Tavaly szeptemberben került sor a forgalmi rend megváltoztatására a Sóskúti és a Szendrői utca sarkán, az ott lakók kérésére. Ekkor forgalomlassító célzattal virágládákat helyeztek el ezen az útszakaszon.  Asztalos Éva önkormányzati képviselő emlékeztetett, hogy amikor döntés született az ügyben, akkor a polgármester kihangsúlyozta, hogy egy ideiglenes megoldásról, tesztüzemmódról van szó.

„Pár hónapon belül egyértelművé vált, hogy a forgalom átterelődött a Drégelyi utcára, ami egy nagyon szűk utca, alig fér el két jármú egymás mellett. Így az ott élők nehezményezték ezt a változtatást.”

Ezért egyeztetéseket követően egy olyan köztes megoldás született, hogy a Drégelyi utcától, ha jövünk lefele, akkor rá lehet majd balra fordulni a Szendrői utcára, onnan a Szendrőin végigautózva jobbra a Sóskúti útra lehet fordulni, és úgy az M7-es irányába közlekedni.

„Ugyanakkor, hogy levegyük a Drégelyi utca kétirányú forgalmát, ezért a Szovátai úttól a Szendrői útig befelé egyirányú lesz.”

Asztalos Éva a virágládák kapcsán elmondta, hogy a hivatal megbízott egy forgalombiztonsági céget, amelyik pontosan meg fogja határozni, hogy hova szükséges elhelyezni a virágládákat. Az ÉKFI pedig előkészíti az új táblázási rendet, és az új forgalmi rend 1-2 héten belül kialakításra kerül.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email