22_03_29_erdmost_nincskep

Klímabarát parkot hoznának létre a Darukezelő utcában

22_03_29_erdmost_nincskep

Klímabarát parkot hoznának létre a Darukezelő utcában

Az ötlet Palkó Zsolt klímavédelmi és zöld városfejlesztési biztostól ered. Az elképzeléseket egy lakossági fórumot mutatták volna be, de a vírushelyzetben elrendelt gyülekezési tilalom miatt erre nem kerülhetett sor, a helyszíni bejárást viszont megtartották.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Szeretnénk még ebben az évben egy erdei futópályát létesíteni. Védett természeti értékeket nem bolygatunk meg, olyan bozótot viszont kiirtunk, ami nem őshonos, és esetleg szemetet is rejthet. Tervezünk egy tanösvényt is, és sok egyéb helyi kezdeményezésre is lehetőség lesz. Online közvélemény-kutatást is indítunk, mert kíváncsiak vagyunk a lakosok véleményére, javaslataira is. A legfontosabb, hogy a parkot közösségi tervezés keretében szeretnénk kialakítani – hangsúlyozta Palkó Zsolt.

Tetlák Örs alpolgármester elmondta: a klímaváltozás okozta hatások a kertvárosokat is érinteni fogják. Azok a zöldterületek, amelyek a levegő hűtésére és közösségi térként egyszerre alkalmasak, a városok legértékesebb részei lesznek. Ez a városrész, ha megfelelő funkciókat kap, nemcsak a környékbeliek, hanem minden érdi számára kiváló találkozási pont lehet – hangsúlyozta..

Gál Alex önkormányzati képviselő arra mutatott rá, hogy Felső-Parkváros hiányt szenved közösségi terek tekintetében. Mint mondta, támogatja ezt a civil kezdeményezést, és szeretnék bevonni a helyieket is az együttgondolkodásba – olyan projektet kívánnak megvalósítani, ami az itt élőknek hasznos. Egy egyesületet is szeretnének létrehozni, amely „örökbefogadná”, gondozná a parkot.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email