22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyenes szemvizsgálati program indult az óvodákban

22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyenes szemvizsgálati program indult az óvodákban

Önkormányzati támogatással ingyenes szemvizsgálati programot indított az iskolába menő gyerekeknek Érden az Optic One Bt. Az önkéntes, szülői engedélyhez kötött vizsgálatot az óvodákban végzik, modern és gyermekbarát eszközökkel, úgy, hogy az ne ijesztő, hanem szórakoztató legyen a kicsik számára.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A csütörtöki polgármesteri sajtótájékoztatón Zimányi Géza ophttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgetrista elmondta: programjukat öt évvel ezelőtt kezdték kifejleszteni, és elsőként Százhalombattán vezették be. Ami újítást jelent, hogy projektjüket szemfenék-vizsgálattal is bővítették.

– Vizsgálatunkat a mai kor legmodernebb eszközeivel végezzük, úgy, hogy a gyermek is élvezze. A vizsgálat egyénileg, az óvó néni jelenlétében történik. A picinek egy cicát formázó eszközt kell néznie egy-másfél méter távolságból, pár másodpercig – ezzel azt vizsgáljuk, hogy a két szem egyszerre, egy időben mit csinál. Ezt követően egy táblagépre alkalmazott, általunk fejlesztett programon keresztül azt tudjuk figyelemmel kísérni, hogy mit is lát a gyermek jobb, illetve bal szeme. Megnézzük a szín- és térlátásukat, illetve a szemfeneket is – tette hozzá Zimányi Géza, hangsúlyozva: a szülőknek ez a szolgáltatás semmibe sem kerül, hiszen a város támogatja. Ezzel a lehetőséggel azok a gyerekek élhetnek, akik a következő tanévben megkezdik általános iskolai tanulmányaikat.

– Nagyon örülünk annak, hogy az önkormányzat a program mögé állt, hiszen a gyermekek látását érintő esetleges problémák feltárása segítheti a kommunikációs képességeik fejlődését, a tanulási nehézségek feltárását. A programot Százhalombattán már elindítottuk, és azt tapasztaljuk: nagyon szeretik a gyerekek, és a résztvevők tíz százalékánál ki tudunk szűrni valamilyen problémát, illetve gyanús jelet – tette hozzá a szakember.

A vizsgálat eredményét, illetve kiértékelését akkor kapják meg a szülők nyomtatott formában, amikor az összes intézményben lezajlottak a vizsgálatok. Aki megadja az e-mail elérhetőségét, már a vizsgálat után majdhogynem azonnal megnézheti gyermeke eredményét.

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email