22_03_29_erdmost_nincskep

Illegális szemetelőt keresnek

22_03_29_erdmost_nincskep

Illegális szemetelőt keresnek

Az érdi levendulásban nagyobb mennyiségű hulladékot helyezett el hétfőn a délelőtti órákban egy kis tehereautó sofőrje. A szemetelőt egy kutyasétáltató észrevette, aki fotókat és videót is készített a helyszínen. A Facebookon a lakosság segítségét kérik, hátha felismeri valaki az autót.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdnyugaton történik Facebook csoportban tette közzé egy felháborodott érdi lakó, hogy miközben az érdi levendulásban idős kutyájával sétált, egyszer csak megjelent egy fehér kisteher autó, amiből a sofőr nagyobb mennyiségű szemetet helyezett ki a természetbe. Amellett, hogy mindez illegális, meglehetősen pofátlan is, hiszen a levendulás a napokban került fel a hivatalos túraösvények közé, mivel Felső-Parkvárost összeköti a Dunával.

Annak érdekében, hogy minél kevesebb legyen a szemét, tavaly kikerült egy úgy nevezett plogging kuka is az Esztergályos utcában. A svédországi eredetű plogging lényege, hogy a futó kocogás közben szemetet szed.

Ha illegális szemétlerakást észlel a városban, az alábbi telefonszámokon, illetve email-címen tehet bejelentést 0-24 óráig:
06-30/2000-890
06-30/621-2596
macsotay.polgarorseg@gmail.com

Aki települési hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen rak le szabálysértést követ el.  A helyszíni bírság összege ötvenezer forinttól százezer forintig terjedhet. Aki pedig a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el, természetes személy esetén 200.000,- Ft-ig, jogi személy esetén 1.000.000.- Ft-ig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email