22_03_29_erdmost_nincskep

Idén utoljára osztottak ételt

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén utoljára osztottak ételt

Vasárnap tartották az idei utolsó ételosztást az egyházak segítségével, amelyben 400 adag babgulyást osztottak szét. Az ételosztást koordináló Paróczai Mariann az ÉrdTV-nek elmondta, hogy a rászorulóktól nem akarnak elszakadni, így az ételosztást követően  is számíthatnak majd rájuk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vasárnap délben az ételosztást koordináló Paróczai Mariann és segítői 400 adag babgulyást szállítottak ki Érd területén, ezúttal a Biatorbágyi Keresztény Testvér Gyülekezet közreműködésével. A melegételt 102 otthonba juttatták el a szervezők, akadt köztük egyedülálló idős ember, és nagycsládosok is.

Paróczai Mariann elmondta, hogy amikor elindult a Covid, leállt az ételosztás az Emma utcában és átálltak a házhozszállításra. Eleinte a Szociális Gondozó Központ és az Önkormányzat volt segítségükre, majd az egyházak is csatlakoztak, minden héten másik egyházzal és rengeteg önkéntessel osztottak ételt, kifejezetten az idős emberekre fókuszálva. Ők már mindig nagyon várják a meleg ebédet és igen jó kapcsolat alakult ki közöttük, Paróczai Mariann kiemelte, hogy nem akarnak elszakadni tőlük a jövőben sem, így az ételosztást követően  is számíthatnak majd rájuk ezek az emberek.

Mariann számára sok munkát jelentett a heteken át tartó ételosztás megszervezése és lebonyolítása, de örömmel tette és hálás, azért, hogy minden héten össze tudta szedni a csapatot, minden héten volt segítője és mindig gördülékenyen zajlott az ételosztás. Köszöni az egyházaknak, az egyházi tagoknak, az önkénteseken, a polgárőröknek, a Krapaj Csárdának, Morzsik Attilának – aki a főzést vállata magára –  és annak a pékségnek, melynek köszönhetően olcsóbban juthattak kenyérhez.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email