22_03_29_erdmost_nincskep

Hurrá, nyaralunk!

22_03_29_erdmost_nincskep

Hurrá, nyaralunk!

Nyolc héten át, június 21-től augusztus 13-ig várják az általános iskolás gyerekeket a Bolyai iskolában, illetve a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. A heti, tematikus turnusokra az intézményi gondnokságon jelentkezhetnek a szülők, akik idén is kérhetnek szociális alapú kedvezményt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nyolc hét, hét téma, végül a legjobb programok hete – az egészség, a bolygónk, a szakmák, a művészetek, a mozgás, az online tér, a barátság és az emberi kapcsolatok lesznek az idei városi nyári napközi fókuszában. Az első héten kiemelt szerepet kap a higiéniai szokások elsajátítása az ÁNTSZ közreműködésével, lesz zumbafoglalkozás, illetve a gyerekek megismerkednek az egészséges ételekkel is. A második héten a megújuló energia, a fenntarthatóság lesz a középpontban, a diákok mézet kóstolhatnak, és részt vehetnek kisállatbemutatón is.

A szakmák hetében nemcsak a pályaorientáción lesz a hangsúly, hanem a régmúlt mesterségek világába is elkalauzolják a diákokat, kreatív kézműves eszközök és meghívott vendégek segítségével. A negyedik héten azt tapasztalhatják meg a gyerekek, hogyan lehet kifejezni magunkat az irodalom, a képző- és iparművészet, a festészet, a zene, a tánc, a fotó, illetve a színház- és filmművészet nyelvén. Készítenek ütőshangszert, ismerkednek az agyaggal, és berendeznek egy „Petőfi és a konyhája” szabadulószobát is. Az ötödik héten a mozgás örömét fedezhetik fel a táborozók: vizes játékok, akadályversenyek, táncbemutató, olimpia-kvíz, kézműves foglalkozások és felvonulás szerepel az öt nap programjában.

Az online tér hetében a biztonságos internethasználat témája mellett megjelenik az online oktatás élményeinek feldolgozása, bepillantást nyerhetnek a digitális történelembe és számos egyéb, a közösségi médiával, online térrel kapcsolatos témába. 

A barátság hetében barátságsapkát, illetve -medált készítenek, terveznek mesemondó és papírszínházi előadást és más, az emberi kapcsolatokat fókuszba állító és erősítő foglalkozást is. Az utolsó, vagyis  a legek hetébe sűrítik azokat a játékokat, foglalkozásokat, amelyeknek a gyerekek az előző hét hétben a legjobban örültek.  

Bár a Favágó utcában szerették volna megtartani az idei tábort, a helyszín a Bolyai általános iskola, valamint a Magyar Földrajzi Múzeum kertje lesz, ahogy tavaly is volt. 

Bereiné Petrik Mária, a Szociális Gondozó Központ intézményvezetője az ÉrdFM 101.3-nak elmondta, az iskolakert, ahogy a múzeumé is, árnyas és kellemes, ráadásul idén már használhatják a Bolyai tornatermét is (amit tavaly felújítottak, ezért nem fogadhatta a gyerekeket).  A táborozókra iskolai, óvodai szociális munkások, pedagógusok, szociálpedagógusok vigyáznak majd.

A tábori hétre (vagy hetekre, hiszen sokan több turnusra is jelentkeznek) szokás szerint az Intézményi Gondnokságon lehet előfizetni: érdi gyerekeknek egy hét egy főre 12 000 forintba kerül. A szociálisan rászoruló, nehéz anyagi helyzetben élő családok 7000 forintot fizetnek gyermekenként. Más településről érkező gyerekeknek egy hétre fejenként 25 000 forintba kerül a tábor. Ez az összeg magában foglalja a napi három étkezést, valamint az egész napos programot. A jelentkezési lap a város honlapjáró letölthető (a közérdekű információk lapfül hírek, aktualitások menüpontjában a felhívások, tájékoztatók között találjuk).

Jó hír a szülőknek, hogy reggel héttől nyolc óráig, illetve délután négytől ötig ügyeletet tartanak, hogy mindenki oda tudjon érni a gyermekéért. 
 

A jelentkezési lapot, a tájékoztatót és a szülői nyilatkozatot itt lehet letölteni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email