22_03_29_erdmost_nincskep

Hasznos felszereléseket kapott a rendelőintézet

22_03_29_erdmost_nincskep

Hasznos felszereléseket kapott a rendelőintézet

Sóskút képviselőtestületének köszönhetően König Ferenc polgármester arcpajzsokat, orvosi maszkokat, kesztyűket, fertőtlenítőszereket és két különleges fertőtlenítő szőnyeget adott át a Dr. Romics László Egészségügyi Intézménynek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

König Ferenc hangsúlyozta, igyekeznek segíteni a közszolgálati alkalmazottakat, így nem csak az érdi rendelőintézet dolgozói, hanem a mentőállomás, a rendőrkapitányság, illetve a különböző közszolgáltatók is kapnak védőfelszereléseket.

König Ferenc arról is tájékoztatott, minden érintettet megkérdeztek, mire van elsődlegesen szükségük, így maszkokat, gumikesztyűket, fertőtlenítőket is beszereztek. Az érdi rendelőintézet ezek mellett húsz darab arcpajzsot kapott, melynek köszönhetően már minden ellátást végző orvosnak juthat ebből.

Emellett látványos eszköz fogadja a rendelőintézet látogatóit, hiszen a porta elé helyeztek egy speciális fertőtlenítő szőnyeget, mely fertőtlenítővel megtöltve tisztítja meg a belépők cipőit.

„Tudom, nem olyan sok, de a cipővel is be lehet hordani a vírust, ezzel is megpróbálunk egy kis esélyt adni, hogy meg tudjuk állítani a járványt” – fogalmazott König Ferenc. Sóskút polgármestere arról is tájékoztatott, hogy a településen eddig három megfigyelt kamionsofőr volt, akiknek már letelt a karantén időszaka. „Fertőzöttről nem tudunk jelen pillanatig, de bármikor bekövetkezhet. Mi előbb a 70 év felettieknek, aztán a 65 év felettieknek szereztünk be maszkokat, mindenkinek házhoz is szállítottuk ezeket, hogy így közlekedjenek” – jegyezte meg König Ferenc.

Bárány Zsolt, az egészségügyi intézmény főigazgatója a sokrétű adományból kiemelte az arcpajzsokat, ugyanis ezek eddig korlátozottan álltak az intézmény rendelkezésére. Kifejtette, az elmúlt hetekben felépítettek egy biztonságos raktárkészletet, ennek köszönhetően az egészségügyi dolgozók egyszer használatos maszkot, vagy textilmaszkot kapnak, ám a látogatóknak ezt már nem tudják biztosítani. Ezzel kapcsolatban Bárány Zsolt megosztott egy egyszerű megoldást, ugyanis sebészeti papírlepedőből és befőttes gumiból, egy tűzőgéppel készítenek maszkot az enélkül érkezőknek, hogy a látogatás 20-25 perces időtartama alatt az intézmény területén viseljék ezt, hiszen az elmúlt hetekben már csak maszkban – a bejárati lázmérés után – lehet az intézmény területére lépni.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email