22_03_29_erdmost_nincskep

Fontos választás előtt áll Európa

22_03_29_erdmost_nincskep

Fontos választás előtt áll Európa

Hangsúlyozta szerdai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András polgármester, aki arról is beszélt, hogy szombaton elindult a kampány Érden is, továbbra is gyűjtik a támogató aláírásokat. A polgármester ismertette az útfelújítások jelenlegi állását és az Alispán utcai aluljáró megszépüléséről is szólt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Az európai és a magyar jövő szempontjából soha nem volt fontosabb európai parlamenti választás, mint a májusi. Arról kell döntenünk, hogy megmaradunk-e Európában európainak és magyarnak, megőrizve a zsidó-keresztyén örökséget vagy teret engedünk a bevándorlásnak, amely rövid időn belül e hagyományok pusztulásához vezet majd – emelte ki a tájékoztatón T. Mészáros András polgármester.

A városvezető ismertette Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját a bevándorlás megállítására, erről korábbi cikkünkben olvashatnak. 

A polgármester hozzátette: „A tét az, hogy bevándorláspárti vagy a bevándorlást ellenző vezetői lesznek-e az EU-nak. A magyar emberek döntő többsége aggódik Brüsszel bevándorláspárti politikája miatt, aggódik Európa biztonságáért, a gyermekeik és unokáik jövőjéért”.

T. Mészáros András azt is hangsúlyozta, hogy ahogyan az Országgyűlésben Gyurcsány Ferenc és DK, úgy itt Érden is a baloldali ellenzéki képviselők szavaztak a családvédelmi akcióterv ellen, amely a kormány válasza a migrációs válságra.

A városvezető az útépítések, útfelújítások jelenlegi állása kapcsán elmondta, hogy a Csaba utcában befejeződött a csatlakozó utcák szegélyezése. Folytatódik a surrantók építése, valamint a páros oldalon, a Jácint és Diósdi utcák között csapadék csatorna épül. Elkezdődött továbbá a buszmegállók padjainak szintbe helyezése és a keresztező utcák csatlakozásának aszfaltozása. A Papi földeken tereprendezés, mederburkolás, kerítésépítés van folyamatban.

A Szövő utcában a padka készítés és a keresztező utcák aszfaltozása folyamatban, melyek a hónap végére fognak elkészülni. A Folyondár – Alsóerdősor utcákon a szegélyezés és padkázás folyamatban. A Folyondár utca – Szövő utca átkötési munkálatai folyamatban vannak és a hónap második felében fognak befejeződni.

A Szovátai – Sóskúti utcákban az aknaemelés befejeződött, az új kopóréteg építése pedig elkezdődött. A következő lépés ezen a szakaszon a keresztező utcák csatlakozásának aszfaltozása lesz. A Lőcsei utcán pedig a csapadékvíz-elvezetési munkálatok vannak folyamatban.

T. Mészáros András egy különleges kezdeményezésről is beszámolt, mégpedig az Alispán utcai aluljáró megújulásáról. A Szepes Gyula Művelődési Központ felkérésére három streetart művész dolgozik jelenleg is a hatalmas falfelületeken, melyeken a magyar könnyűzene ikonikus alakjainak portréit csodálhatják majd az arra járók.

– Reméljük, nem rongálja majd meg senki, mint legutóbb, amikor az érdi Fidelitas tagjai önkéntes munkában festették ki. Ez az aluljárófestés a Street Art fesztiválhoz is kedvet csinálhat, melyet május 11-én rendeznek. Ugyanezen a napon tartják a VI. Érdi Nyitnikéket is, melyen Érd és környéke, a testvérvárosok és Pest megye kézművesei vesznek – emelte ki a polgármester, aki azt is hozzátette, hogy a Nyitnikéken Szóka Júlia énekművész is fellép majd.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email