22_03_29_erdmost_nincskep

Folytatódik az eljárás Bács István ellen!

22_03_29_erdmost_nincskep

Folytatódik az eljárás Bács István ellen!

Összeférhetetlenségi eljárás indul Bács István, a Fidesz-KDNP korábbi érdi alpolgármestere ellen, amiért vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel egy, a saját cégének nyújtott 71 millió forintos kölcsönt. Ezt Tetlák Örs, az LMP elnökségi tagja jelentette be csütörtök délután sajtótájékoztatóján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd jelenlegi alpolgármestere bejelentette, hogy nemrég a közgyűlés jogi bizottsága kimondta: Bács István vagyonnyilatkozata valótlan, ezért az érdi közgyűlés ma zárt ülésen határozatot fogadott el arról, hogy kezdeményezzenek összeférhetetlenségi eljárást Bács ellen. 

Az eljárást kezdeményező Tetlák szerint a tagi kölcsönön túl más, súlyos probléma is felmerül Bács vagyonnyilatkozataival. „2019-ben például a vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel Bács István egy 2 millió forintos bérleti díjat, ami arról szólt, hogy az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévő Érdi Sport Kft. éppen tőle bérelt lakást jóval a piaci ár felett.”

A törvény szerint – egyebek mellett – akkor lehet kimondani a képviselő összeférhetetlenségét, ha olyan tevékenységet folytat, amely a feladatainak ellátásához szükséges közbizalmat megingathatja.

Az Érd Médiacentrum megkereste Bács Istvánt, hogy reagáljon az ügyre. A válaszát változtatás nélkül közöljük:

“Nem kívánok reagálni egy olyan ember nyilatkozatára, akit különböző kétes adóügyei miatt az adóhatóság 2023-ig jogerősen eltiltott a cégvezetéstől és ezt ráadásul elhallgatta a választói előtt.”

Tisztelettel:

dr. Bács István

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email