22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: nem vállalja az NB II-t az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: nem vállalja az NB II-t az Érdi VSE

Hivatalos közleményben tudatta az Érdi VSE, hogy sportlétesítménye nem felel meg az NB II kívánalmainak, ezért hiába vívta ki a feljutást, nem indul el a magasabb osztályban. A klub közleményét változtatás nélkül közöljük.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Az Érd Városi Sportegyesület vezetősége az alábbi tájékoztatást adja a bajnokság lezárásával és a feljutással kapcsolatban

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség hétfői döntése értelmében az NB III-as küzdelmek nem folytatódnak, a bajnokság elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg. A bajnoki táblázatok jelenlegi állapota a záró táblázat, a bajnoki csoportnak nincs hivatalos végeredménye, így nincsenek bajnokok, érmesek és végeredmény alapján feljutók és kiesők sem. A záró táblázat első helyén álló csapatok lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben a Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokságba történő nevezésre.

Az Érd Városi Sportegyesület a 2019/2020-as szezon félbeszakításakor 19 forduló után vezette az NB III Nyugati csoportját, így az MLSZ-döntéssel kivívta a feljutást, azonban ezt nem tudja vállalni.

A másodosztály licensz-előírásai szerint az egyesület pályájának világítással kell rendelkeznie, az öltözőrendszer is szigorú korlátozásokhoz van kötve. Az Érd Városi Sportegyesület jelenlegi létesítménye alkalmatlan NB II-es mérkőzések rendezésére. Ezáltal lehetőségünk sincs arra, hogy megfeleljünk a Magyar Labdarúgó Szövetség előírásainak. A klub jelenlegi anyagi lehetőségei megoldhatatlan feladatot jelentenek a magasabb osztályban való induláshoz.

Mindezek mellett a környéken lévő sportlétesítmények sem felelnek meg a másodosztály kívánalmainak, a stadion bérlése is jelentős anyagi terhet róna az egyesületre.

Miután az elmúlt években olyan feltételek látszottak teljesülni az érdi sportlétesítményeket illetően, úgy láttuk, meg kell teremteni azt a csapatot, amely eléri az NB II-es szintet. Ezt az elmúlt három szezonban elért két bajnoki ezüst- és egy bronzérem, valamint a mögöttünk hagyott csonka szezon első helye is igazolja.

Sajnálatos módon az öt évvel ezelőtt államilag elindított sportközpont-fejlesztés nem valósult meg. Az előírásoknak megfelelő sporttelep hiányában az Érdi Városi Sportegyesület nem tudja vállalni a másodosztályban való indulást.

A vezetőség eltökélt célja, hogy a klub továbbra is meghatározó csapata legyen az NB III-as mezőnynek, ám a következő szezonnak egy megfiatalított, de ütőképes játékoskerettel vág neki. Eltökélt célunk továbbá, hogy utánpótlás játékosainkra építve a következő években minél több fiatalt beépítsünk a felnőtt csapatba.

Az Érdi Városi Sportegyesület elnöksége”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email