22_03_29_erdmost_nincskep

Fél év haladékot kapott Érd a 450 millió kifizetésére

22_03_29_erdmost_nincskep

Fél év haladékot kapott Érd a 450 millió kifizetésére

Elfogadta a város kérelmét a megyei kormányhivatal, így legkorábban jövő februárban kell kifizetni a Műszer Automatika pénzét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Néhány hónapra fellélegezhet Érd: a Pest Megyei Kormányhivatal 6 hónapra, de legfeljebb 2022. február végéig felfüggesztette annak a hatalmas pénzösszegnek a kifizetését, amelyet a Műszer Auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikával szemben elvesztett per miatt kell kifizetnie a városnak. A cég egy évtizede követel kártalanítást, amiért az előző önkormányzat a korábbi megállapodás ellenére átsorolta az építkezésre szánt területet, így a Műszer Auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatika nem valósíthatta meg a tervezett ipari beruházását az Ercsi úti focipálya mögötti területen. Az ügy megjárta a kormányhivatalt, a bíróságokat, a Kúriát – mindenhol az volt a verdikt, hogy az önkormányzatnak fizetnie kell, a kártalanításon túl a rendkívül magas késedelmi kamatokat is (ez az összeg nagyobb, mint a kártalanításé). A Pest Megyei Kormányhivatal pedig a Műszer Auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatika kérelme nyomán elrendelte a végrehajtási eljárást – hangzott el a közgyűlés augusztus 30-ai, rendkívüli ülésén. 

Ezt függesztette most fel a város kérésére a Kormányhivatal. 

„Reméltük, hogy kérésünket pozitívan bírálják el, a város költségvetése nem bírna el egy ekkora összeget

– mondta az ÉrdMost-nak Csőzik László polgármester. –

Ugyanakkor ezt a pénzt ki kell fizetni, erről a bíróság döntött. Az egész ügy jól mutatja a T. Mészáros András vezette önkormányzat felelőtlenségét és nemtörődömségét. A közgyűlésen is nyilvánvalóvá vált, hogy minden lelkiismeretfurdalás nélkül tolja rá a városra ezt a hatalmas bírságot, amely egyértelműen az ő sértettsége és hisztije miatt keletkezett. Mi mindent megteszünk, hogy mentesítsük az érdieket az előző városvezetés által okozott több százmilliós kár megfizetésétől, a közgyűlés ezért kért rendkívüli támogatást a kormánytól. És bár az Érdi Fidesz képviselői ezt nem szavazták meg, bízom benne, hogy felébred a lelkiismeretük, és legalább segítenek a károk enyhítésében”

– fogalmazott a polgármester. 

A keddi közgyűlés egyébként Lengyel Péter frakcióvezető módosításával fogadta el a javaslatot. Eszerint felkérik Aradszki András országgyűlési képviselőt, hogy erejét, tudását és kapcsolati rendszerét vesse be annak érdekében, hogy ezt az összeget a Bel-, valamint a Pénzügyminisztérium megítélje a városnak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email