22_03_29_erdmost_nincskep

Ezen a hétvégén is levendulaszüret

22_03_29_erdmost_nincskep

Ezen a hétvégén is levendulaszüret

Idén harmadik alkalommal rendezte meg a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. a „Szedd magad a levendulát” akcióját az Esztergályos utca végén található 3 hektáros területen. Múlt hétvégén nyolcszázan jöttek el, és július 6-án és 7-én is várják az érdeklődőket 9-től 18 óráig.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A levendulaszüretre a környező településekről, Százhalombattáról, Diósdról, Budapestről is érkeztek szüretelők és persze érdi lakosok is részt vettek a programon.

Az idei levendulaszedő akciót két hétvégére szervezte meg a Budapesti Erdőgazdaság Zrt., így július első szombatján és vasárnapján is lehet menni szüretelni azoknak, akik kedvet kapnak hozzá.

A részvétel feltétele: arató táska vásárlása, melynek ára: 1000 Ft (arató táska mérete:22 x 10 x 28 cm). A terület az Esztergályos utca felől közelíthető meg (GPS: 47.419970, 18.855825), ollót a szüretelőknek kell vinniük, mert azt az erdőgazdaság nem tud biztosítani.

Június utolsó hétvégéjén több mint 800-an látogattak ki az érdi Esztergályos utca végén található három hektáros területre. 

– Először vagyok itt és nagyon jó kezdeményezésnek tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg. Levendulást már szedtem két éve Tihanyban és a levendula amúgy is az egyik kedvenc növényem. Számtalan jótékony hatása ismert és emellett nem elhanyagolható az, hogy jó levegőn vagyunk, a szemnek, léleknek egyaránt nagyon szép helyszínen. A levendula molyűző hatása közismert, így részint otthonra szánjuk a növényt, részint pedig sütemény készül belőle – mondta el lapunknak Lénárt Katalin, aki Budapestről érkezett az érdi levendulamezőre.

Sokan jöttek családjukkal, volt, aki azt mesélte, hogy kis csokrokban gyűjtik az illatos virágot és rokonaiknak szánják ajándékba – tudtuk meg Ivácson Dezsőtől, akinek gyermekei is aktívan részt vettek a programon, kisfia, Péter például szemetet is szedett a mezőn, hogy ne csúfítsa a terület szépségét. 

– A terület korábban nem volt kezelve, teljesen elbozótosodott. Szerettük volna hasznosítani a területet és mivel nagy divatja van napjainkban a levendulának így jó ötletnek tűnt a szedd magad akció. A befolyt összeget a terület karbantartására használjuk fel. A közjóléti események rendezésére az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektet Erdőgazdaságunk – mondta el lapunknak Németh Noémi, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. munkatársa. Azt is megtudtuk tőle, hogy körülbelül 100 000 tő levendula van a három hektáros területen. Főként díszítésnek szedik az emberek, de valaki szörpöt, teát vagy szappant készít belőle.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email