22_03_29_erdmost_nincskep

Érden is lehet babafa-liget

22_03_29_erdmost_nincskep

Érden is lehet babafa-liget

Hamarosan Érden is elindulhat a babafa-program, aminek a lényege, hogy minden a városunkban születendő gyermeknek ültetnek egy csemetét. A projekt célja, hogy a kisgyermekes szülők és az újonnan született gyermekek kötődését a városhoz erősítse.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tetlák Örs alpolgármester az ÉKFI és a Dendrológiai Alapítvány szakembereivel a napokban bejáráson vett részt a Papi földeken, ide tervezik ugyanis az első érdi babafa ligetet.

Az alpolgármester az ÉrdMost.hu-nak elmondta, hogy a babafa-programról szóló előterjesztést a jövő heti közgyűlésen tárgyalják. Azt tervezik, hogy az idei évtől minden Érdre született baba kap egy fát, amit a szülei elültethetnek saját kertjükben, vagy pedig ha erre nem tartanak igényt, vagy nem a kertesházas övezetben élnek akkor a többiekével együtt a „babaligetben” ültetnek nekik egy csemetét. 

– 2020-ban is folytatódik Érden a babacsomag program. Amikor ezt a szülők megkapják, egyúttal értesítjük őket a lehetőségről, hogy kaphatnak egy fát, amelyet vagy a saját otthonuk kertjében gondozhatnak, vagy pedig a Papi földeken erre a célra kijelölt területen ültetünk el. Úgy gondoljuk, hogy évente két alkalommal ünnepélyes keretek között ültetjük el a babafákat. Hisszük, hogy a fákról való gondoskodás, az időről-időre történő látogatás, fejlődésük nyomon követése lehetőséget teremt majd a környezetért való felelősség és a városunkhoz való kötődés kialakulására is – fűzte hozzá az alpolgármester. 

Az elmúlt évek statisztikái alapján Érden körülbelül 700 gyermek születik minden évben, így sok gyönyörű fával gazdagodhat a város. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email