22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: elmarad a kadet és junior Eb is

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: elmarad a kadet és junior Eb is

Újabb virtuális ülést tartott a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) legfelsőbb döntéshozó szerve, a Büro, amely úgy határozott törlik az októberre tervezett kadet és junior Európa-bajnokságokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyar Birkózó Szövetség honlapján tette közzé, hogy a Büro áttekintette a koronavírus-járvány okozta legfrissebb helyzetet, ezután úgy döntött, nem tartják meg a lengyelországi Spalába tervezett kadet és az észak-macedón Szkopjéba tervezett junior Európa-bajnokságokat sem.

Utóbbi eseményre az Érdi Spartacus SC két birkózója is indulási jogot szerzett korábban, hiszen Végh Artúr a kötöttfogásúak 120 kilogrammos súlycsoportjában, testvére, Végh Richárd pedig a szabadfogásúak 100 kilós kategóriájában indult volna a kontinensviadalon.

Az UWW első embere, a szerb Nenad Lalovics azt mondta, a nemzetközi szervezet komolyan veszi a felelősséget, hogy gondoskodjanak a sportolók egészségéről. Ha biztosítottnak látják, hogy sikerrel tudnak versenyezni, újra birkózni fognak. Megjegyezték azt is, a Büro következő ülésén születhet döntés az év hátralévő nemzetközi versenyeiről, így például a decemberre tervezett felnőtt világbajnokságról, a finnországi U23-as vb-ről és a szerbiai junior vb-ről is.

A birkozoszov.hu-nak nyilatkozo Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke úgy nyilatkozott, döntés a hazai viadalokat nem érinti, így az országos bajnokságok meg lesznek tartva.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email