22_03_29_erdmost_nincskep

Aradszki András az együttműködésről

22_03_29_erdmost_nincskep

Aradszki András az együttműködésről

Dr. Aradszki András köszöntőjével kezdődött a képviselő-testület első ülése. Közölte: bízik abban, hogy a nyertes szövetséget nem egyetlen érzés tartja össze, a miniszterelnök és kormányának gyűlölete, és nem egyetlen cél lebeg előttük, a kormány elleni lázítás és a kormányfő megbuktatása.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta: Érden az elmúlt években olyan fejlődési folyamat indult meg, amely példátlan a város történetében.

– Nem tudom segíteni az új városvezetést abban az esetben, ha a fejlődést megakasztja, nem támogatja, neadjisten tagadja. Nem áll módomban kiállni a közgyűlés többségének szándékai mellett akkor sem, ha a Modern Városok Program fejlesztéseinek bármelyikét leállítja, nem támogatja vagy ellehetetleníti, hiszen ezek megvalósítása minden érdi polgár érdekét szolgálja.

Hozzáfűzte: a brüsszeli EU-s politikuson nagy részének az a szándéka, hogy a kormányokat megkerülve, közvetlenül az arra nyitott, általában baloldali vagy liberális városvezetéssel, főleg megyei jogú városokkal tárgyaljanak az illegális bevándorlók fokozatos betelepítéséről.

– Nem tudom támogatni Érd vezetésének semmilyen projektjét, ha ebben a kérdésben csak a szándéka is fellelhető lesz annak, hogy Érd ezekkel az embercsempészetet támogató brüsszeli bürokratákkal kokettál. Nem vagyok hajlandó támogatni, de még eltűrni sem, hogy Érden vagy környékén a közgyűlés jóváhagyásával Nyugat- vagy Dél-Európából ide deportált illegális határsértő bevándorlókat telepítsenek be – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus, aki arra kérte az önkormányzati képviselőket, hogy ne tévesszék szem elől polgármesteri és képviselői esküjüket, „szolgálják, szolgáljuk együtt Érd lakosságát, a város közjavát, és közben ne szolgáljunk ki nemzetközi, politikai és lobbiérdekeket”.

– Ha a jövőben őszinte lélekkel és erkölcsi tartással Érd és lakói érdekében politizálunk, ha nem valótlanságokat és féligazságokat terjesztünk, hanem az igazságot mondjuk, akkor látok lehetőséget arra, hogy érdemben együtt tudjunk működni az előttünk álló időszak fontos kérdéseiben. Ígérem, nyitott vagyok ez irányban – tette hozzá Aradszki András, aki megköszönte az előző városvezetés munkáját, és azzal zárta szavait: bízik benne, hogy a mostani közgyűlési többség „minimum felér ahhoz a mércéhez, amit az elődök állítottak”.

Dr. Csőzik László polgármester „helyenként indokolatlanul bántónak és alaptalannak” nevezte a köszöntő beszédben elhangzottakat, és hozzátette: az együttműködés mindkettőjük számára kényszer; a megválasztott városvezetés keresni fogja a kooperáció lehetőségét, ennek a mikéntjéről, formáiról egyeztetni fognak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email