22_03_29_erdmost_nincskep

Anyagi támogatás a kezdő óvodapedagógusoknak is

22_03_29_erdmost_nincskep

Anyagi támogatás a kezdő óvodapedagógusoknak is

Folytatódnak és szeptemberre be is fejeződnek az óvodai felújítások - jelentette be a XXI. Óvodai Szakmai Napok megnyitóján dr. Bács István alpolgármester, a Kincses óvodában. Elmondta azt is: a Pedagógus II. és a Mesterpedagógus fokozatot elérők után most a gyakorlattal még nem rendelkező óvónőket támogatja havi húszezer forinttal az önkormányzat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy évvel ezelőtt az Óvodai Szakmai Napokon Bács István bejelentette, hogy az önkormányzat havi tíz-, illetve harmincezer forinttal támogatja Érd azokat az óvodapedagógusokat, akik megszerezték a Pedagógus II. és a Mesterpedagógus fokozatot. Ez most kiegészül a gyakornoki programmal: a 0-s besorolású (gyakorlattal nem rendelkező) óvónők bérét havi húszezer forinttal egészíti ki az önkormányzat, 2019. január 1-jéig visszamenőleg. Az önkormányzat nem határozza meg előre, hogy hányan vehetnek részt a gyakornoki programban, hogy minél több fiatal óvónő jöjjön az érdi óvodákba.

Bács István beszélt a bölcsőde- és óvodafelújítások folytatásáról is. Mint elmondta, Kincses óvoda és az Apró Falva bölcsőde korábban megkezdődött felújítása idén folytatódik; erre 2019-ben 185 millió forintot szán a város. A két intézmény kertjét is felújítják, erre százmillió forintot fordítanak.

A Tállya utcai óvoda befejezésére még 21 millió forintot szán a város az idén; a beruházás két hónapon belül elkezdődhet. Az óvoda picike udvarára 20 millió forintért telepítenek kerti játszóeszközöket.

A Tündérkert óvoda épületének befejezésére 60 millió forintot szánnak idén, és 20 millió forintot költenek a kert rendezésére.

A Kisfenyves óvoda teljes felújítása is megkezdődik a nyáron. A munkálatok 210 millió forintba kerülnek majd, a kertre 100 millió forintot fordítanak.

Az alpolgármester tájékoztatott arról is: a felsorolt beruházások 2019 augusztus 20. utáni első hétfőre elkészülnek, így ősszel már új óvodák fogadják a kicsiket.

Bács István beszámolt arról is, hogy a Gyula utcai óvoda kertje kibővül: az önkormányzat már megvásárolta az ehhez szükséges telket, ahol idén elvégzik park kialakítását is, 60 millió forintból. A Napsugár óvoda kertjét is szeretnék bővíteni.

– Városunk egy új, 180 fős óvodával is gazdagodik, amit a református egyház épít fel és üzemeltet majd, a Diósdi úton. A Rozsnyói utcában is lehetőséget teremtünk egy 180 fős óvoda megépítésére: a már meglévő önkormányzati ingatlanhoz megvásároljuk a még szükséges területet. Ezt az óvodát a tervek szerint a katolikus egyház fogja felépíteni és üzemeltetni – tette hozzá Bács István.

Az Óvodai Szakmai Napokat 21. alkalommal rendezik meg az idén az érdi önkormányzati óvodák. Mint Szénásiné Mészáros Márta, a Kincses óvoda intézményvezetője köszöntőjében elmondta, rendezvénysorozatuk célja, hogy szakmailag segítse, erősítse az óvodapedagógusok napi munkáját. Ilyenkor betekintést nyerhetnek más óvodák életébe, és megbeszélhetik tapasztalataikat. A rendezvénysorozat idén is három napos akkreditált továbbképzéssel zárul, amit a fenntartó önkormányzat biztosít az óvodapedagógusok részére.

A megnyitó az óvodások mesés, táncos műsorával folytatódott, majd Szárazné Pauliczák Anett óvodavezető tartott előadást arról, mit tehet az óvónő a gyermekek egészséges életmódjának kialakítása érdekében.

 

Zárlatos vezetékek a Tündérkert oviban

Mint arra Bács István alpolgármester utalt köszöntőjében, csütörtökön zárlatos villanyvezetékek miatt több lámpatest meghibásodott és füstölt a Tündérkert óvodában. Sérülés nem történt, de a gyermekek biztonsága érdekében az épületet kiürítették.

A közel ötvenéves óvoda felújítását tavaly kezdte meg az önkormányzat, a vezetékek cseréjére a tervek szerint júniusban kerül majd sor. A szakemberek már dolgoznak a hiba kijavításán, hogy hétfőn a megszokott rendben folytatódhasson az óvoda élete.

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email