22_03_29_erdmost_nincskep

Állatkínzót füleltek le Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Állatkínzót füleltek le Érden

Pincékben, vermekben, rendkívül rossz körülmények között tartott a telkén százharminc kecskét egy parkvárosi lakos. Az áldatlan állapotokat az önkormányzat és az Érdi Járási Hivatal összefogásával a napokban sikerült felszámolni, az ember ellen eljárás indult, ám az évek alatt felgyűlt trágyát még el kell szállíttatni a területről. Cikkünk megrázó fotókat tartalmaz a szerencsétlen állatokról és a pincelyukakról, ahol élni kényszerültek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

T. Mészáros András polgármester keddi sajtótájékoztatóján elmondta, több éve már, hogy először megkeresték őt egy parkvárosi utca lakói, akik egyre elviselhetetlenebb bűzről, rajokban megjelenő legyekről, illetve patkányok elszaporodásáról számoltak be, összefüggésbe hozva ezt azzal, hogy az egyik ingatlanon nagyon sok kecskét tartanak. A lakosok több hatósághoz is fordultak, de nem jártak eredménnyel. A polgármesteri hivatal ugyan megtette a szükséges intézkedéseket, elrendelték a helyszíni szemlét is, ám az ingatlantulajdonos a hivatal munkatársait nem engedte be a telekre.

– 2018 nyarán többször is megkerestek a lakók, miszerint a helyzet elviselhetetlenné vált. Mivel a jogszabályok szerint a jegyző csak állatvédelmi okok miatt kezdeményezhet intézkedést, minden más tekintetben a járásnak vannak hatáskörei, ezért az Érdi Járási Hivatal segítségét is igénybe kellett vennünk. Január 10-én beindult a gépezet. Bár hallomásból úgy tudtuk, hogy 30-40 kecske van a telken, kiderült: a parkvárosi lakos több mint 130 kecskét és 50 szárnyast tartott a durván ezer négyzetméteres ingatlanon, amely a város kellős közepén, lakóterületen található. Az állatokat földbe ásott, kétszintes pincében helyezte el. Mint megtudtuk: a legalsó szinten vaksötétben, ürülékben, bűzben éltek az állatok, onnan kijönni képtelenek voltak, táplálásukat valószínűleg egy lyukon át oldották meg. Sok állat vakon, degeneráltan született, állatorvos soha nem látta, senki nem tartotta számon őket, és nem is gondozták ezeket az állatokat. A százharminc kecske ürülékét el nem szállították a területről – számolt be a megrázó esetről T. Mészáros András, akit felháborított az eset.

– Remélem, hogy a hatóság most megteszi az ebben az esetben elkerülhetetlen lépéseket. A hivatal hétfőn állatkínzás miatt feljelentést tett. Remélem továbbá azt is, hogy megindulhat a telken található hatalmas mennyiségű trágya elhordása, és a környéken élők megnyugodnak. Hivatalunkat megkértem, mindent tegyen meg annak érdekében, hogy az ingatlant mihamarabb mentesítsük az évek alatt felgyűlt trágyamennyiségtől – mondta T. Mészáros András, aki köszönetet mondott dr. Zöld-Nagy Viktóriának, az Érdi Járási Hivatal vezetőjének az együttműködésért.

A kecskéket, szárnyasokat egy állattartó szállította el, akit megkerestünk telefonon, hogy tudakozódjunk a kimentett jószágok állapotáról. A férfi kérte, holnap keressük majd, ugyanis a délután, este folyamán  a kecskék etetésével lesz elfoglalva, így az állatok további sorsáról szerdán számolunk majd be.

Megrázó képek az embertelen körülmények közt tartott állatokról:

 

További cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email