22_03_29_erdmost_nincskep

Szeptember végéig még igényelhető a tanévkezdési támogatás

22_03_29_erdmost_nincskep

Szeptember végéig még igényelhető a tanévkezdési támogatás

Eddig több mint ötszáz gyermek részére állapították meg a jogosultságot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Önkormányzat tanévkezdési támogatást nyújt annak a kérelmezőnek, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 114 000,- Ft-ot, és gyermeke bölcsődei, óvodai nevelésben vesz részt, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytat, vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanul. A támogatás összege gyermekenként 10.000 forint.

Tavaly 510 családot, azaz 945 gyermeket segített tanévkezdési támogatást az önkormányzat. Idén szeptember közepéig 257 család, azaz 516 gyermek részére állapították meg a jogosultságot. Mint a Humán Irodától megtudtuk, ilyenkor, szeptember közepén-végén még nagyon sokan élnek a lehetőséggel.

A támogatás igénylésére a rendkívüli települési támogatás – természetbeni nyomtatvány elérhető a város honlapján (Települési támogatás – pénzbeli), illetve papír alapon, Polgárok Háza Ügyfélszolgálatán, munkaidőben, valamint a  Polgármesteri Hivatal Humán Irodáján. 

A kérelmet postai úton, ügyfélkapun keresztül (E-papír szolgáltatással ), valamint e-mailben, elektronikus aláírással ellátva (az ingyenes AVDH szolgáltatáson keresztül) az onkormanyzat@erd.hu e-mail címre, vagy személyesen lehet benyújtani.

A kérelemhez az alábbi igazolásokat kell benyújtani: a családban élők (a kérelem benyújtását megelőző hónapról) jövedelemigazolása, 16. életévét betöltött gyermek esetén iskolalátogatási igazolás, nagykorú gyermek esetén tanulói jogviszony igazolása.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email