22_03_29_erdmost_nincskep

Belehalt a mudi az ellátatlan sérülésébe

22_03_29_erdmost_nincskep

Belehalt a mudi az ellátatlan sérülésébe

Szomorúan végződött az Érdi Civil Állatmentők egyik múlt heti akciója, köszönhetően a "gazda" felelőtlenségének és nemtörődömségének. A sérült kutyust az állatvédők és az állatorvos, hiába tettek meg minden tőlük telhetőt, már nem tudták megmenteni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Civil Állatmentők adták hírül a Facebook-oldalukon, hogy csütörtökön este felhívták őket azzal, hogy egy sebesült kutyát találtak az eperföld mögött, a sínek mellett. Mire kiértek, előkerült a „gazdija” is, aki autóba tette a kutyáját, azt állítva, hogy állatorvoshoz viszi. Benke-Kovács Gabriella, az Érdi Civil Állatmentőktől azonban nem tudott megnyugodni, másnap felkereste a férfit. A kutya ott volt, ugyanolyan sebesülten és ellátatlanul, mint ahogy rátaláltak előző este.

A kutya egy homokkupacban ásott magának lyukat, és ott bújt el. Nagy nehezen kiszedtük onnan, miközben a gazda állította, hogy voltak vele orvosnál, aki nem csinált semmit. Az állitólagos orvost még nem sikerült elérni. (…) A sérülés látványosan több napos volt.(…) Kutyika egy mudi lány, 1év körüli, szerelem első látásra. Nem harap, pedig iszonyúan néz ki, a fájdalmai hatalmasak lehetnek. A szíved szakad meg ilyenkor, de legalább már a kocsiban van, irány az orvos. Megígéred neki út közben, hogy te nem hagyod cserben, hálásan néz a homokkal teli kis szemével. A szíved minden percben megszakad, reménykedsz, bízol, és bar nem vagy hívő, imádkozol. A rendelőben elkezdődik a seb tisztítása, már akkor egyértelmű, hogy a lábat és a farkát amputálni kell. Készül a RTG és érkezik a hatalmas pofon az élettől, menthetetlen. ??

– írták Facebook-oldalukon az Érdi Civil Állatmentők, akik azt kérik, ha valaki tudja támogatni a mudi megmentésére tett kísérlet költségeit, illetve a többi mentésből származó magas tartozásukat, akkor tegye meg azt a következő bankszámlaszámon: Erste Bank, Benke Adorján 11600006-00000000-58736898, iban: HU39116000060000000058736898, Erste swift kódja: GIBAHUHB. Minden támogatást hálával fogadnak. Illetve továbbra is keresnek olyan albérletet (kertes házat) a környéken, ahol elfogadják, hogy kutyák, macskák is laknák azt (,akik viszont nem tesznek kárt semmiben).

A fenti ügy esetében be/feljelentés nem történt, azaz a „gazda” nem lett eltiltva az állattartástól. Csak reménykedni lehet benne, hogy a legközelebbi kutyájáról úgy gondoskodik majd, ahogy kellene, hogy gondoskodjon róla.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email