elolanc gardonyi1_221102

Utcára vonulnak a szülők: „Szeretnénk a tanárok mögé állni”

elolanc gardonyi1_221102

Utcára vonulnak a szülők: „Szeretnénk a tanárok mögé állni”

Péntekre élőláncot szerveznek Érden a pedagógusokért.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Folytatódik a pedagógusok tavasszal kezdődött országos sztrájkja és demonstrációja. November 18-án számos szervezet nemcsak országos sztrájkra és utcai tiltakozásra hív, de az Egységes Diákfront és a Pala Mozgalom Élőláncot is szervez.

Érd számos intézménye csatlakozik a tiltakozó akciókhoz. A reggel 7.45-kor kezdődő élőlánc szervezésére például egy szülő, Pozsgai Eszter vállalkozott – valamint arra is, hogy válaszoljon az ÉrdMost kérdéseire.

„Szeretnénk a tanárok mögé állni, hogy Érden is tudassuk az emberekkel: az oktatásügy helyzete az egész országban elkeserítő, a tanárokat ért retorziók felháborítóak.”

Mintegy 25 intézményből jelezték, hogy pedagógusként, szülőként, nagyszülőként ott fognak állni az élőláncban, hogy körülöleljék Érd főterét. Csatlakoztak tárnoki, százhalombattai iskolák, és várnak még Törökbálintról, Diósdról is csatlakozókat.

A demonstráló érdi intézmények közt vannak általános iskolák – a Móra, a Bolyai, a Kőrösi, a Teleki, a Gárdonyi, az Érdligeti -, középiskolák – a Gárdonyi, a Vörösmarty -, valamint óvodák – a Szivárvány és a Kincses óvoda és tagóvodái, valamint a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat és az EGYMI munkatársai. Összesen mintegy 300 fő jelezte, hogy ezúttal nemcsak a katedrán, de az utcán is áll a vártán.

Fotó: Érd FM

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email