rezsibatta

Rezsitámogatás a szomszédban

rezsibatta

Rezsitámogatás a szomszédban

A családok védelmében rezsivédelmi alap létrehozását javasolja Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Városi segítség a számlafizetéshez. A százhalombattai önkormányzat rezsitámogatási programot dolgozott ki, amelyet a szeptemberi képviselő-testületi ülés elé visznek.

A tervek szerint idén 50 millió forinttal támogatnák a nehezebb anyagi helyzetben lévőket, hogy a dráguló energiát ki tudják majd fizetni, jövőre pedig 200 milliós kerettel terveznek. Török Sándor alpolgármester emlékeztetett, hogy két battai programhoz kapcsolódó hagyományos tűzijátékot is lefújták a városlakók megkérdezése után, és a felszabaduló 4-5 millió forintot szintén támogatásra fordítják.

A támogatást az átlagfogyasztás feletti részre biztosítják a gáz- és a villanyszámlák alapján, valamint a tűzifa vásárlásához szeretnének plusz pénzügyi segítséget adni.

Ezenkívül már elindították a LED-csere programot „spórolj ingyen” szlogennel. A cél, hogy a százhalombattai háztartásokban a hagyományos izzókat korszerű, energiatakarékos égők váltsák fel. Török Sándor elmondta, hogy egy energiaforgalmazó cég biztosítja az izzókat, az önkormányzatnak szinte semmibe sem kerül, viszont a lakók számára jelentős támogatás, hiszen egy jó minőségű led-izzó 4-5 ezer forint.A százhalombattai háztartások szeptember 30-ig jelentkezhetnek a LED-izzókért.

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email