22_03_29_erdmost_nincskep

Október közepéig még lehet futni a Fészekért

22_03_29_erdmost_nincskep

Október közepéig még lehet futni a Fészekért

Rekord mennyiségű adomány gyűlt össze a Fészek Gyermekvédő Egyesület ötödik jótékonysági futásán. 331-en neveztek be az idei versenyre, akik részvételükkel az egyesület átmeneti gyermekotthonát támogatták. A jótékonyság azonban nem fejeződött be, október 15-ig még lehet futni a Fészekért.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Fészek Gyermekvédő Egyesület idén is megszervezte jótékonysági futását, amely Érd főteréről indult és ahol ezen az őszi délelőttön 331-en álltak rajhoz, hogy egy jó ügyet szolgáljanak. A jó ügy pedig a Fészek Gyermekvédő Egyesület érdi átmeneti otthonának felújítása volt, a szervezők, az egyesület munkatársai most arra gyűjtöttek, hogy az ide bekerülő gyerekekkel egy kicsit feledtetni tudják helyzetüket és jobb körülményeket biztosíthassanak számukra.

– Itt Érden, nem messze a főtértől van egy átmeneti gyermekotthona a Fészek Egyesületnek, ahol olyan krízishelyzetbe került gyerekeket fogadunk be, akiket valamilyen oknál fogva szüleik nem tudnak nevelni. Gondolok itt arra, hogy a szülők balesetet szenvednek, kórházba kerülnek és nincs olyan rokon, családtag, barát, aki vállalni tudná a róluk való gondoskodást. Ennek az intézménynek a működtetésére, arra, hogy az ide kerülő gyerekeknek méltó körülményeket tudjunk biztosítani, a bútorok megújítására szeretnénk ezt a befolyó összeget fordítani – mondta el lapunknak Nyitrai-Hell Szilvia, a Fészek Gyermekvédő Egyesület kommunikációs munkatársa, a jótékonysági esemény szervezője. 

Azt is hozzátette, hogy ezeknek a gyerekeknek éppen elég nagy tragédia, hogy egy ilyen intézménybe kerülnek, így az egyesület munkatársai igyekeznek minél több pszichológiai, családterápiás segítséget nyújtani nekik, illetve olyan programokat szerveznek, amikkel feledtetni tudják velük körülményeiket.

– Korábban hallottam Böjte Csabától egy gondolatot: „Aki nem hiszi, hogy mennyi jó ember van körülötte, az kezdjen el valami jót csinálni és meglátja, hogy mennyien köré állnak.” Hát most ezt látjuk. Évről évre itt vannak a rendezvényen, egyre többen segítenek, egyre nagyobb lelkesedéssel és egyre nagyobb szívvel szervezzük ezt a jótékonysági futást – hangsúlyozta Nyitrai-Hell Szilvia. 

Az eseményt Bács István alpolgármester nyitotta meg, aki köszöntőjében elmesélte, hogy nagymamája az SOS Gyermekfaluban volt nevelő, így ő már egészen gyermekkorától kezdve saját tapasztalattal is bír a nehéz sorsú gyerekekről. Az egyesület munkáját látva pedig megtiszteltetés volt számára, hogy megnyithatta a jótékonysági futást.

Közszereplők is a jó ügy mellé álltak, Szekeres Adrienn énekesnő, dalszerzőt már akkor megkeresték, hogy támogatná-e az eseményt, amikor még csak a jótékonysági futás ötlete született meg. Ő pedig férjével egyből az ügy mellé állt – emlékezett vissza. 

– Azt mondhatjuk, hogy ez nem akar több lenni, mint egy futóverseny, de mégiscsak több. Egy olyan megmozdulás ez, ami egy összefogás is egyben. Korábban megkeresett a Fészek Egyesület és én ilyenkor mindig a szívemre hallgatok és segítem az olyan kezdeményezéseket, amik alulról jönnek, mert nekik a legnehezebb. Nagyon szimpatikus volt az egyesület munkája és azóta is figyelemmel kísérem tevékenységüket – mondta el lapunknak az énekesnő.

Az idei Fészek futás rekord bevétellel zárult, az egyesület a közösségi médiában tette közzé, hogy az adománygyűjtő ládában a regisztrációnál 697300 Ft, az utalásokkal pedig összesen 822300 Ft gyűlt össze. A gyűjtés azonban nem áll meg: az eseményen felhívták a figyelmet arra, hogy október 15-ig bárki, bárhol a világban fut a Fészekért és adományoz, a további befolyó összeget is az átmeneti gyermekotthon körülményeinek javítására fordítják. Erről bővebben a Fészek Egyesület oldalán olvashatnak. 

Tekintse meg az eseményen készült fotóinkat:

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email