ElektronikaihullDiosd_220513

Elektronikaihulladék-gyűjtés Diósdon

ElektronikaihullDiosd_220513

Elektronikaihulladék-gyűjtés Diósdon

Ingyenes akciót hirdet a ROLFIM Kft. és Diósd önkormányzata május 14-én 8-12 óra között.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Eötvös József Általános Iskolában minden, valaha árammal, elemmel, akkumulátorral működő terméket le lehet adni, kivéve a képcsöves berendezéseket (régi tévé, monitor) – írja közösségi oldalán Spéth Géza, Diósd polgármestere. 
A gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel – azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Az elektronikai hulladékok a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható.
Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül.
A cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email