giro

Ön hol szurkol a világ legjobb kerékpározóinak?

giro

Ön hol szurkol a világ legjobb kerékpározóinak?

12.20-kor rajtol el a Hősök teréről a 105. Giro d'Italia háromhetes kerékpáros körverseny, amelynek mezőnye 12.45 körül ér Érdre. Mutatjuk, hol érdemes szurkolni!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén már 105. alkalommal rendezik meg az olasz szervezésű kerékpáros körversenyt, a Giro d’Italiat, amelyet tizenegyedszer indítanak Olaszországon kívülről, hiszen a háromhetes körverseny első három szakaszának Magyarország ad otthont.

12.20-kor három magyarral, Valter Attilával, Fetter Erikkel és Peák Barnabással rajtol el Budapestről, a Hősök teréről a mezőny, amely rögtön az első szakaszban érinti Érdet és Tárnokot is, hiszen a fővárosból a 6-os úton érnek ki a világ legjobb kerékpárosai, akik az Érd és Budapest határán, a Budafoki úton lévő körforgalomnál hajtanak fel az M6-os autópályára várhatóan 12.45 és 13 óra között.

Innen a Tolmács utcai lehajtónál és körforgalomnál térnek át a 7-es főútra, ahol Érd és Tárnok mellett elhaladva jutnak el Martonvásárra, majd Székesfehérvárra.

A mezőny Érdre érkezését az ÉrdMost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

A Giro d’Italia miatt az érintett szakaszon útlezárásokra kell számítani május 6-án, pénteken:

10.50 és 13.30 között az albertfalvai temetőtől egészen az Érd, Tolmács utcai körforgalomig le lesz zárva a 6-os főút (térképen zöld színnel jelölt szakasz), illetve a 7-es főút 10.50 és 13.50 között az Érd, Tolmács utcai körforgalomtól egészen Kápolnásnyékig.

A helikopteres és a drónos közvetítésnek köszönhetően nemcsak a verseny, az útvonal melletti nevezetességek kerülnek bemutatásra, hanem külön felvételek készülnek a Magyar Földrajzi Múzeumról, a minaretről, a Pincesorról és a Beliczay-szigetről. Érd önkormányzata külön installációval készül a versenyre a 6-os út végén található körforgalomban.

Szurkolásra ajánljuk az alábbi pontokat:

Budapest, Tétényi út


Érd, Júlia utcai felüljáró:

Érd, Tolmács utcai körforgalom:

Érd, 7-es főút – Szajkó utcai elágazás:

Érd, 7-es főút – Fehérvári úti kereszteződés:

Tárnok, 7-es főút mellett:

A 195 kilométer hosszú első szakasz Visegrádon zárul.

Május 7-én egy 9.2 kilométeres budapesti időfutamot rendeznek, majd 8-án, a harmadik szakaszon Balatonfüred és Kaposvár között halad a mezőny a Balaton északi partján, Nagykanizsa érintésével.

A május 9-i utazónap után az első hét Szicíliában zárul, majd a második a Scarponi-emlékszakasszal kezdődik és indul Reggio Emiliába, végül 21 szakasz után, május 29-én Veronában ér véget a 2022-es Giro d’Italia.

A 2021-es Giron egyébként Valter Attila a Groupama-FDJ versenyzőjeként sportágtörténeti tettet hajtott végre, hiszen első magyar versenyzőként három szakasz után is vezette az összetett pontversenyt, mellyel kiérdemelte a rózsaszín trikót. Valter Attila mellett még két magyar, Peák Barnabás és Fetter Erik is ott lehet az olasz körversenyen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email