22_03_29_erdmost_nincskep

Indul a Száraz november!

22_03_29_erdmost_nincskep

Indul a Száraz november!

Hétfőtől, azaz november 1-től indul idén is a Száraz november – a szervező, Kék Pont Alapítvány szavaival élve – mentál-fitness. Üvegeket eldobni, söröspoharakat a konyhaszekrény tetejére rakni! Aki kibírja, hogy egy hónapig nem iszik alkoholt, az sokat megtudhat a szerhez fűződő viszonyáról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Kék Pont Alapítvány honlapján található beharangozó szerint az egy hónap szárazságot azoknak ajánlják, akik legalább hetente egyszer vagy annál többször isznak alkoholt.

Először 2015-ben hirdette meg a Kék Pont Alapítvány a száraz novembert; az angol mintára létrehozott esemény lényege, hogy a résztvevők egy teljes hónapon át teljesen mellőzik az alkoholt az életükből. 

Fontos cél – írja az alapítvány – a testi és lelki megújulás, az önismeret fokozása, a vágyak megregulázása, valamint az italozás okozta problémák korai felismerése. A mértékletesség erényének és az öngondozás gyakorlatának elmélyítése az alkohol iránti sóvárgásban megtalált tanulságok által – olvasható a kampány leírásában.

Az angol kutatások szerint, akik kibírták józanul az egy hónapot, az elkövetkező hat hónapban sokkal kevesebbet ittak, mint korábban. Az Egyesült Államokban pedig egy májbetegségekkel foglalkozó tudományos szervezet állapította meg, hogy egy hónap kihagyás után alacsonyabb lesz a vércukor- és vérnyomásszint, megszűnnek az alvászavarok, és sokan még fogynak is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email