22_03_29_erdmost_nincskep

Jó hír a kerékpárosoknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Jó hír a kerékpárosoknak

Már hét megújult kocsiban lehet kerékpárt szállítani a mellékvonalakon, forgalomba állt ugyanis a hetedik átalakított poggyászteres mellékkocsi is, amely 16 kerékpár egyidejű szállítását teszi lehetővé, ugyanennyi ülőhely mellett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hét poggyászteres mellékkocsi átalakítása, ami a Tisza-tó környéki és Nógrád megyei megnövekedett kerékpárosforgalom kiszolgálását támogatja, március közepén kezdődött. Augusztus elejéig mintegy 5000 kerékpáros utas közlekedett a megújult kocsikkal, és a tapasztalatok alapján pozitív volt a fogadtatása, mind funkcionalitás, mind megjelenés tekintetében. Az akár 16 bicikli szállítására alkalmas kocsikon a kerékpárkampók könnyen használhatók, a fel- és lepakolás a széles rakodóajtónak köszönhetően kényelmes, a kocsin belüli közlekedés egyszerű és a kerékpár mellett ülések is találhatók.

A belföldi kerékpáros turizmus támogatása érdekében, melynek kiemelt célpontja a Tisza-tó, a mellékkocsik főleg Miskolc és Debrecen térségében, a Kál-Kápolna–Kisújszállás, a Karcag–Tiszafüred és a Debrecen–Füzesabony vasútvonalon; de a Börzsöny turistaforgalmát kiszolgálva, Vác és Balassagyarmat között is közlekednek. Augusztusban egy kocsi Kaposvár és Fonyód között is jár.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email