22_03_29_erdmost_nincskep

„Túrógombócnak rossz volt”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Túrógombócnak rossz volt”

„Megbeszéltük, ha nem nyerünk, azt mondjuk, túrógombócot készítettünk, mert ahhoz képest rossz volt” – mondta az Érd és Környéke Horgászegyesület családi napján a halászléfőző versenyt megnyerő „Legyetek finomak” nevű csapat főszakácsa, Berényi Dániel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén már tizenhetedik alkalommal tartotta meg családi napját az Érd és Környéke Horgászegyesület az érdi Duna-part Téglagyár felé eső részén.

Mint Berényi Andrásné, a szervezet elnöke emlékeztetett, eleinte még csak egy-két baráti társaság készített halászlevet, melyeket megversenyeztettek egymással, de az évek múlásával egyre többen jelentkeztek és ezúttal is nyolc legfeljebb háromfős egység mérte össze tudását a halászléfőző versenyen.

A horgászegyesület elnöke kiemelte, az elmúlt években kiszélesítették a programokat, ezúttal a gyermekeket Kőhalmi Ferenc zenés bűvész szórakoztatta, de kézműves foglalkozásokon is részt vehettek, vagy íjászkodhattak is, míg a felnőttek egy retro akadályversenyen próbálhatták ki magukat.

A halászleveket egyébként egy héttagú zsűri az illat, az íz és a küllem alapján díjazta. A zsűritagok között ott volt többek között Csőzik László, Érd polgármestere és Gergely Róbert színész is.

„Ahányan főznek, annyiféle halászlevet főznek, nem lehet azt mondani, hogy dunai, tiszai vagy bajai, de mindegyik érdi”

– mondta Berényi Andrásné az elkészült halászlevekkel kapcsolatban.

Az eredményhirdetés előtt azonban a résztvevők a versengést is komolyan vették. Ahogy a Sógorok csapatának egyik tagja, Szedlák Antal az eredményhirdetés előtt elmondta, reménykedik a győzelemben. „Itt mindenki a saját maga ízlése szerint főz, mi próbáltunk úgy, hogy szeretnénk megszerezni az első helyet” – fogalmazott, elmondva azt is, az ő halászlevük különlegessége, hogy többfajta halat tettek bele és a fűszerezésre is figyeltek.

„De többet nem szeretnék mondani, mert akkor mindenki így csinálja és akkor nem nyerünk”

– jegyezte meg még az eredményhirdetés előtt a holtversenyben második helyen végző trió tagja, Szedlák Antal.

A halászléfőző versenyt végül a Legyetek Finomak nevű egység nyerte. A főszakács Berényi Dániel szerint azért, mert nagyon családias volt a hangulat, a főzésben segített, hogy jól érezték magukat és a családtagokkal közösen főzhettek.

„Az elején megbeszéltük, ha nem nyerünk, azt mondjuk, túrógombócot készítettünk, mert ahhoz képest rossz volt”

– fogalmazott a győztes csapat főszakácsa, Berényi Dániel, aki régóta próbált eredményt elérni a versenyen.

„Nem csinálok teljes pörköltalapot, hanem csak a hagymaalapot készítem el szalonnán vagy zsíron és csak utána kerül bele a hal, de nem rakunk bele különleges dolgokat, de a saját fogás mindenképp kell bele és hogy legalább háromféle halból készüljön a halászlé” – árulta el a győztes receptet Berényi Dániel.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email