22_03_29_erdmost_nincskep

Továbbra is kell a maszk az orvosi rendelőkben

22_03_29_erdmost_nincskep

Továbbra is kell a maszk az orvosi rendelőkben

A legújabb, most megjelent EMMI-rendelet szerint kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszkot viselni nemcsak a kórházakban, hanem minden egészségügyi intézményben. A szociális intézményekben a maszkviselés kötelezettsége csak azokra vonatkozik, akik nem minősülnek védettnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Magyar Közlöny 129. számában 2021. július 7-én megjelent 31/2021-es EMMI-rendelet szabályozza a maszkviselést az orvosi és szociális intézményekben.

Eszerint egészségügyi intézményben mindenki köteles az orrot és a szájat elfedő maszkot viselni, kivéve a kórteremben ápolt betegeket, a hat év alatti gyermekeket és az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élőket.

Az egészségügyi intézményben dolgozóknak is viselniük kell a maszkot, amikor a betegforgalom számára nyitva álló, illetve betegellátást szolgáló helyiségekben tartózkodnak.  

Szociális intézményben a védettnek nem minősülő látogatóknak és dolgozóknak szintén kötelező a maszkviselés. A nem védett ellátottak lehetőség szerint viseljenek maszkot látogató fogadásakor, közösségi programokon, illetve ha közösségi térben tartózkodnak. 

Itt is kivételt jelentenek a hatodik életévét be nem töltött gyermekek, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal vagy autizmus spektrumzavarral élők.

A szakrendelő a közösségi oldalán kéri az intézménybe látogatókat, hogy a bejáratnál vegyék fel a maszkot, és teljes ittlétük alatt viseljék, orrot és száját is eltakarva.

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email