22_03_29_erdmost_nincskep

Önálló régió lett Pest megye

22_03_29_erdmost_nincskep

Önálló régió lett Pest megye

Már korábban beszámoltunk róla, hogy az Európai Bizottság elfogadta a 2022-2027-es időszakra szóló regionális támogatási szabályokat, melynek értelmében Pest megye leválik Budapestről és önállóan támogathatóvá válik, így a cégek az eddigi 0% helyett 50-70%-ig terjedő támogatásra lesznek jogosultak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A portfolio.hu most azt írja, a relatív alulfejlett Pest megye levált az EU-átlagnál fejlettebb Budapestről és önálló régióvá vált 2021-től, amelyet már az Európai Bizottság is jóváhagyott, emiatt megváltozott a regionális támogatási térkép is és mindezek nyomán a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklusban Pest megye már önálló régióként jogosult uniós forrásokra, ennek köszönhetően jelentős közlekedésfejlesztési, szenny- és ivóvíz, valamint a környezetvédelmi pályázatokra is számíthat a céges pályázatok mellett.

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára elmondta, a 2021-2027-es ciklusban csupán a települési önkormányzatokat fejlesztő operatív programban a tervek szerint 140 milliárd forint fog jutni a Pest megyeiek részére.

Azzal, hogy a Pest önálló régióvá vált, a megyei emberek, vállalkozások, önkormányzatok, egyházi és civil szervezetek számára is megnyílhatnak az uniós pályázati lehetőségek.

Budapesthez képest kevésbé fejlett Pest megyére jóval kedvezőbb európai uniós feltételek lesznek érvényesek a 2021-2027-es időszakban, és az érintettek nagyságrendekkel nagyobb forráshoz juthatnak majd, mint valaha.

Pest megyében 187 településen 18 járásban több mint 1,3 millió ember él. Magyarország területének mintegy 7 százalékát foglalja el, s népességének körülbelül 12 százalékának ad otthont a megye. A regisztrált vállalkozások száma több mint 230 ezer, ez az országban regisztrált vállalkozások 12,8 százaléka; a nonprofit szervezetek – amelyek számára szintén megnyílik a pályázati lehetőség a 2021-2027-es időszakban – száma több mint 6300, ez az ország összes nonprofit szervezetének 10 százaléka.

Az uniós támogatásokról és az önkormányzatok lehetőségeiről ide kattintva olvashat bővebben!

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Városgazda munkatársai és a helyi tűzoltók megállás nélkül dolgoznak, hogy a lakosság

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email