22_03_29_erdmost_nincskep

Letartóztatták a 2010-es rablás gyanúsítottját

22_03_29_erdmost_nincskep

Letartóztatták a 2010-es rablás gyanúsítottját

Kerítésen átugorva menekült az éj leple alatt az a rablással gyanúsított férfi, aki a társával egy idős nőt fosztott ki otthonában. Évekkel később bukkantak a nyomukra a rendőrök, a bíróság pedig letartóztatta a terheltet – írja a budapestkörnyekitorvenyszek.birosag.hu.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indított eljárást az ügyben, a bíróság pedig letartóztatta a most elfogott terheltet.

A gyanúsított társa ellen februárban rendelte el a legszigorúbb kényszerintézkedést a bíróság.

2010. szeptember 2-án két férfi a kerítésen átugorva és egy ablakon bemászva jutott be egy idős nő otthonába. Ott egy vágóeszközzel megfenyegették az akkor már alvó sértettet, akit a széfje kinyitására és értékei átadására kényszerítettek. Az eset során az asszony 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Tőle a két férfi 1400 eurot, 150 USA dollárt, 90.000 forintot és egy 230.000 Ft értékű, digitális fényképezőgépet tulajdonított el.

Zsákmányukkal a betörők a szemközti ház kerítését átugorva, annak udvarán keresztül menekültek el. Mindezt négy keresztutcával távolabb egy rendőr is észlelte, aki erősítést hívott, majd járőrtársaival indult a két férfi nyomába. Ekkor bukkantak rá néhány olyan tárgyra, amelyeket a rablók dobtak el. Ezeket lefoglalták és DNS-mintákat vettek róluk, amelyek alapján 2021. januárjában sikerült a feltételezett elkövetők személyazonosságát megállapítani, majd az egyik gyanúsítottat elfogni.

Tényleges magyarországi lakóhellyel a terhelt nem rendelkezik, életvitelszerűen külföldön tartózkodik, Svájcban, nemzetközi elfogatóparancs alapján sikerült előállítani. Tekintettel a terhére rótt bűncselekmény miatt várható büntetés nagyságára (5-15 évig terjedő szabadságvesztés), a gyanúsítottal szemben fennál a szökés, elrejtőzés veszélye. Erre, illetve a nyomozás érdekeire tekintettel az ügyészi indítvány szerint a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. július 21-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email