22_03_29_erdmost_nincskep

Oltóbusz Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Oltóbusz Érden

Péntek reggel Érdre érkezett a Magyar Honvédség egyik oltóbusza. Száznyolcvan ember veheti fel a koronavírus elleni Janssen-vakcinát a Szepes Gyula Művelődési Központ előtt parkoló járműben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 A Magyar Honvédség öt oltóbusszal vesz részt a koronavírus-járvány megfékezésében. Egy oltóbusszal egy nap alatt százötven embert lehet beoltani, legalábbis egy korábbi tájékoztató szerint, de Érden száznyolcvan regisztrált lakost várnak délután öt óráig, behívás alapján (tehát az utcáról besétálva senki nem kaphatja meg a vakcinát).

Az oltóbusz egyik legnagyobb előnye, hogy olyan helyen is el tudja végezni feladatát, ahol nem tud közvetlenül áramforráshoz csatlakozni, mivel áramtermelő aggregátor segíti az energiaellátását. A fertőtlenítést a teljes buszon auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgata, úgynevezett permetbefúvásos rendszerrel végzik.

A Janssen egydózisú vakcináját vehetik fel a buszban a behívottak – azaz nincs szükségük második oltásra. Az első Janssen-szállítmány április közepén érkezett Magyarországra, kezdetben csak az oltóbuszokon alkalmazták, május 10-étől azonban már a háziorvosok is olthatnak vele: 1900 praxis 19 ezer vakcinát kapott első körben.  

Ez egyébként egy vektorvakcina, azaz nem magát a koronavírust vagy az immunválaszt kiváltó tüskefehérjéjét, hanem csak az azt kódoló gént juttatja be a szervezetbe, méghozzá egy vektorba építve.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email