22_03_29_erdmost_nincskep

Rengetegen utasítják el az oltóanyagot

22_03_29_erdmost_nincskep

Rengetegen utasítják el az oltóanyagot

Hazánkban is tombol a koronavírus harmadik hulláma és a rendelkezésre álló oltóanyagok némiképp könnyítenének helyzetünkön, mégis rengetegen utasítják el a Covid elleni vakcinát. Ezt Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora mondta, aki szerint az immunitás legjobban a védőoltással szerezhető meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A koronavírus járvány harmadik hulláma elérte Magyarországot, az egészségügyi ellátórendszerre komoly teher hárul. A Covid-ellátó részlegek és az intenzív osztályok is telítődnek, a lélegeztetőgépeken lévő betegek száma folyamatosan növekszik – hívta fel a figyelmet Dr. Merkely Béla a Kossuth rádióban. Az új vírusmutációk leginkább a fiatalok és a középkorúak között terjednek, és gyakran okoznak súlyos szövődményeket. A szív- és érrendszeri betegek különösen veszélyeztetett csoportba tartoznak. Számukra különösen indokolt, hogy felvegyék az oltást, és ne válogassanak a különböző vakcinák közül.

A Semmelweis Egyetem rektora szerint a koronavírus elleni immunitás előbb vagy utóbb kialakul. A legjobb, ha ezt a védelmet oltással szerzik meg az emberek. A járvány akkor fog megszűnni Magyarországon, ha a beoltottak és a fertőzésen átesett emberek számra eléri 6-7,5 milliós arányt. Dr. Merkely Béla bízik abban, hogy ezt a számot el fogjuk érni. Ám szomorú tényként jellemzi, hogy a házorvosok által az oltás felvételére értesítettek közül csak minden második ember jelenik meg.

“Minden egyes vakcina-visszautasítás erősen megnöveli a fertőzés valószínűségét” – fogalmazott.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email