vorosmarty-jpg-erdmost

Továbbra is a középiskolák elitjében a VMG

vorosmarty-jpg-erdmost

Továbbra is a középiskolák elitjében a VMG

Az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium a 2025-re vonatkozó országos százas listán az előkelő 31. helyet foglalja el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ország legjobb gimnáziumait listázó HVG-rangsor éllovasai évről évre ugyanabból az intézményi körből kerülnek ki, de az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium is minden évben hozza a szebbnél szebb eredményeket. Míg tavaly az intézmény a 28. helyet szerezte meg, az idei évben a 31. lett az érdi intézmény a középiskolák rangsorában.

Ugyan az iskola a tavalyi évhez képest három helyet visszaesett, de ha a budapesti intézményeket nem számítjuk, akkor a vidéki iskolák rangsorában az érdi gimnázium a legjobb tíz között van, pontosan az előkelő 8. helyet foglalja el.

Pest vármegyei szinten pedig még ennél is jobb a helyzet, hiszen a VMG a második lett, az érdi gimit mindössze a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola tudta megemelőzni.

Az évente ismétlődő felmérés során az ország több száz középiskoláját értékelik, így ennek fényében a 31. hely egy rangos eredménynek számít – válaszolta az ÉrdMost kérdésére Szilasné Mészáros Judit igazgató.

A helyezést meghatározó részeredményekkel kapcsolatban továbbá elmondta, hogy az emelt szintű érettségi átlagainál szép eredményeket érteket el, azonban a digitális kompetenciamérés területén még úgy érzi, hogy tudnak fejlődni a következő években. Az intézmény vezetője hozzátette, hogy az előző évhez képest javítani tudott az iskola az idegennyelvi érettségi helyezésén, a tavalyi 108. helyről a 93. helyre ugrott.

„A gimnáziumunk olyan sokszínű kínálatot mutat a képzési területen, hogy nyolcadikosként mindenki megtalálhatja azt a tagozatot, képzési formát, ami neki megfelelő. Az iskola mindazoknak ajánlható, akik elkötelezettek a tanulás mellett, akik jó közösséghez szeretnének tartozni, valamint érdi vagy környékbeli lakosok”

– jegyezte meg Szilasné Mészáros Judit.

Az iskolának az eredményektől függetlenül is nagyon jó híre van, így minden évben sokszoros a túljelentkezés. Az igazgató hozzátette, hogy színes közösségi élet zajlik az intézmény falain belül, nagyon sok tanórán kívüli tevékenység van, kiváló sportolási lehetőségek állnak a diákok rendelkezésére, valamint egy korábbi laborpályázatnak köszönhetően teljes mértékben adottak az eredményes képzés feltételei, mindez pedig vonatkozik a pedagógusokra is, hiszen kiváló szakemberek oktatják az intézmény diákjait.

Azért érdemes egy pillantást vetni az országos százas lista elejére is. A tavalyi második helyezett, a Budapesti V. Kerületi Eötvös József Gimnázium végzett az élen, míg az előző első helyezett, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium most a harmadik helyet szerezte meg.

Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium tavaly az ötödik, most a második helyen végzett. Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium ezúttal éppen csak, de lecsúszott a dobogóról.

A legjobb középiskolák listájának első tíz helyezettje közé mindössze egy vidéki gimnázium került be, a veszprémi Lovassy László Gimnázium, amely tavaly is, előtte is, most is épp a tizedik a rangsorban.

Borítókép: ÉrdMost archív / belső fotók: HVG

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email