erasmuskósCZB1

Cseh utat nyerhettek a diákok a Kós vetélkedőjén

erasmuskósCZB1

Cseh utat nyerhettek a diákok a Kós vetélkedőjén

Az Erasmus-program keretében kinyílt a világ a technikum tanulói előtt, akik múlt héten kolíni diákokat fogadtak a suliban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Cseh testvérvárosunkból érkeztek diákok Érdre, egy Erasmus-pályázat keretében, a Kós iskola meghívására. A kolíni fiatalok részt vettek tanórákon, műhelygyakorlaton, kirándultak Budapesten, és megismerkedtek Érddel is.

Ismerkedés a magyar ízekkel (fotó: Kós technikum)

A technikum 2019-ben kapcsolódott be az Erasmus-programba, 2020-ban elnyerte az akkreditációt (ami azt jelenti, hogy az iskola minden évben részesül támogatásban az Erasmus-programok megvalósításához), és a Covid után, 2021-ben megtartották az első Erasmus-napot is. Mostanra ez egész hetes programmá bővült, fotókiállítással, rajzpályázattal, vetélkedővel, nyomozós játékkal.

Több tablón mutatták be az eddigi erasmusos programokat

Az ÉrdMost stábja a vetélkedő napján látogatott el az iskolába. Hat két-két fős tizedikes csapat mérkőzött meg egymással. Az Európai Unióról és Csehországról, illetve Kolínról szerepeltek kérdések a feladatlapokon. A három legjobb helyezést elérő csapat jutalma egy egyhetes kolíni tanulmányút lesz, decemberben. A cseh testvériskolához látogatnak majd el.

A legjobbak jutalma egy kolíni kirándulás lesz

Számukra ez belépő lesz az Erasmus-programba, hiszen 11. osztálytól külföldi szakmai gyakorlatra jelentkezhetnek az iskola diákjai.

A lehetőségek tárháza igen széles: jártak már Lengyelországban, Olaszországban, Íroszágban és Máltán. Tavaly Csehországba utaztak, és Barcelonába. A katalán fővárosba két diákcsoportot is el tudtak vinni a Kós tanárai. Ellátogattak egy erdélyi testvériskolához is.

Autószerelő tanulók Barcelonában (fotó: Kós technikum)

Idén először már három hónapos külföldi ösztöndíjra – azaz szakmai gyakorlatra – is pályázhatnak majd a technikum végzős diákjai.

 

Fotó: Czere Bálint, Kós technikum

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email