Tekauer Gréta

Spanyolországban is tarolt az érdi dartsos

Tekauer Gréta

Spanyolországban is tarolt az érdi dartsos

Tekauer Gréta továbbra is kiemelkedő formában van, sorra nyeri a versenyeket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Élete legjobb formájában van Tekauer Gréta, az Érd-EL Sportegyesület versenyzője. A mindössze 21 éves sportolónő ebben a naptári évben már hetedik bronz kategóriás WDF-tornáján aratott végső győzelmet. Legutóbb Spanyolországban hódított Gréta: a kétnapos viadal első napján második, a másodikon az első helyen végzett. Utóbbi alkalmával Priscilla Steenbergen várt rá a fináléban. Az első két legben kiemelkedően dobott a holland, 2-0-ra vezetett is, de a magyar dartsos előbb egyenlített, majd fordított és végül 4-3-ra diadalmaskodott.

„Volt olyan ellenfelem a tornán, akiről tudom, hogy 75 feletti átlagra is képes, ellenem azonban nem ment neki olyan jól a dobás, görcsösen játszott. De például az angol Paula Jacklin, aki ellen már játszottam korábban, sokkal komolyabban vett, nem igazán hibázott és nekem sem adott túl nagy teret a botlásra. A szombati második hely alkalmával megzavart a színpad nyikorgása, másnap viszont már sikerült ezt figyelmen kívül hagynom és teljes mértékben a dobásokra tudtam koncentrálni. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen megnyertem a tornát.“

— értékelt Tekauer Gréta az Érd Médiacentrumnak.

Tekauer Gréta idén először itthon, Lakitelken nyert WDF-tornát, de később Izlandon, a Feröer-szigeteken, Észtországban és Litvániában is elhódította a bronz kategóriás tornasorozat trófeáját.

„Jelenleg jól érzem magam és jó formában vagyok. Volt ugyan egy kisebb hullámvölgyem azok után, hogy a soft válogatottal versenyeztem az Európa-bajnokságon, a spanyolországi Benidormban, de szerencsére sikerült túllépnem ezen az időszakon és most úgy érzem, ismét minden rendben van. Szeretnék még több tornán, ezüst kategóriáson is elindulni, illetve a World Mastersen, hogy minél több pontot gyűjtsek. Megteszek mindent, hogy kijussak a világbajnokságra.“

— folytatta Tekauer Gréta.

Az érdi játékos a spanyolországi torna óta Olaszországban is tábla elé állt, méghozzá egy magasabb szintű, ezüst kategóriás versenyen, ahol mindkét nap egyaránt ötödik helyen zárt. Lesz egy rangos és pontgyűjtés szempontjából fontos verseny Budapesten is, ugyanis a jubileumi World Masters-t itthon, a Gerevich Aladár Sportcsarnokban rendezik október 9. és 13. között.

Tekauer Gréta legfrissebb információink szerint a világranglista 23. helyén áll és van esélye arra, hogy kijusson a november végén rajtoló londoni világbajnokságra.

Fotó: Pecsuvácz Péter

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email