hoseg_kanikula_nyar

Senkit sem kímél a hőség, az enyhülésre pedig várni kell

hoseg_kanikula_nyar

Senkit sem kímél a hőség, az enyhülésre pedig várni kell

Érdemes komolyan venni a hőségriadó óvintézkedéseit, mert 36 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kedden száraz, napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, a keleties szél csak helyenként élénkülhet meg  a HungaroMet előrejelzése szerint.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 32 és 36 fok között várható. Késő estére általában 17 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

Általában fátyolfelhős vagy derült idő várható csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet az idő.

A napi középhőmérséklet továbbra is 25 °C felett alakul az ország nagy részén, így veszélyjelzés van érvényben, sőt az országos tisztifőorvos már napokkal ezelőtt hőségriadót rendelt el, amely szeptember 05-én, csütörtök éjfélig tart.

Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy szeptemberre is kitartott a hőség, így fontos, hogy továbbra is kellő figyelmet fordítsunk a tartós meleg elleni óvintézkedésekre.

A szakemberek szerint a magas hőmérséklet életkortól függetlenül megviseli az egészségesek szervezetét is, de különösen veszélyeztetettek az újszülöttek, a kisgyermekek, az idős emberek, a túlsúllyal élők, továbbá az egészséges nők körében magasabb kockázatnak vannak kitéve a várandós és a változókorban lévő nők a hormonális változásaik miatt.

Az egész országban tűzgyújtási tilalom van érvényben, vagyis tilos erdőkben és azok kétszáz méteres körzetében tüzet gyújtani. A melegben gyakrabban riasztják a tűzoltókat szén-monoxid miatt is, mert a kéményben légdugó alakulhat ki.

 

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email