hoseg

Kánikulával indul az ősz első hete

hoseg

Kánikulával indul az ősz első hete

A pokoli hőség az iskolakezdést sem könnyíti meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az északi, északkeleti tájak kivételével nagy területen 25 fok felett, délen néhol 27 fok közelében alakulhat a napi középhőmérséklet, ezért veszélyjelzés van érvényben az érintett vármegyékben.

Továbbá az országos tisztifőorvos a HungaroMet előrejelezése alapján meghosszabbította a hőségriasztást, amely így szeptember 5-ig, csütörtök éjfélig van érvényben.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Csapadék az ország legnagyobb részén nem várható, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki – nagyobb eséllyel az északi tájakon.

Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható. Késő estére 20 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Délután 32, 37 fok várható.

Szerdán napos időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék általában nem valószínű, csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad.

Hajnalban a hőmérséklet jellemzően 17 és 23 fok között várható, de a hidegre hajlamos tájakon néhány fokkal hűvösebb lesz. A csúcsérték 32 és 37 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket, de az ország nagy részén folytatódik a kánikula, amely tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email