22_03_29_erdmost_nincskep

Öt pozitív teszt a Bolyaiban

22_03_29_erdmost_nincskep

Öt pozitív teszt a Bolyaiban

Megkezdődött a pedagógusok tesztelése az érdi iskolákban. Hétfőn a Bolyaiban negyvenhét mintából öt pozitív lett. Mivel minden érintett a felső tagozaton tanít, az intézményvezető kérte a tankerületet, hogy keddtől engedélyezzék a digitális oktatást az 5-8. évfolyamon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Baranyi Teréz tudósítónknak elmondta, várhatóan december 4-éig térnek át az online oktatásra a felsősök körében. Az alsó tagozatosok továbbra is az iskolában tanulhatnak. 

– Szeptemberben azzal kezdtük az oktató-nevelő munkát, hogy frissítettük a Classroom felületet, hogyha bármi adódna, azonnal át tudjunk állni. Az E-Krétában rendelkezésre áll a Digitális Kollaborációs Tér, ami szintén segíti a munkát. Viszonylag zökkenőmentesen sikerült átállnunk. Bízom benne, hogy a digitális oktatás csak tíz napig tart majd. Azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei ezt igénylik, mindennap biztosítani tudjuk az iskolai ügyeletet – mondta Baranyi Teréz.

Az igazgatónő elárulta azt is: ő is egyike azoknak, akiknek pozitív lett a gyorstesztje.
– A pszichés terhelésen túl nincs problémám, nem jelentkeztek a tünetek, ahogy a kollégáknak sem – mondta kérdésünkre. 

Amikor az online oktatás bevezetéséről döntöttek, azt is figyelembe kellett venniük, hogy az öt pozitív eseten kívül három felső tagozaton tanító pedagógus is betegállományban van. 

A szülőket hétfőn a Kréta felületen, illetve az intézmény honlapján és az osztályfőnökök segítségével értesítették az átállásról. Ilyen előzmények után a szülők számára is megnyugtatóbb, ha ezt a tíz napot digitálisan töltjük a gyerekekkel – zárta szavait Baranyi Teréz.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email