strand_vizpart

Aki csak teheti, töltse vízparton a hétvégét

strand_vizpart

Aki csak teheti, töltse vízparton a hétvégét

Strandidő lesz ugyan, de vasárnapra megszűnik a kibírhatatlan hőség.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Továbbra sem kíméli az időjárás a szervezetünket, a pokoli hőség kitart az előttünk álló napokban is. Ha nem szeretnénk bezárni magunkat a légkondicionált  szobába, akkor a legjobb, ha a vízpart felé vesszük az irányt.

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken sok napsütésre számíthatunk, csapadék előfordulásának kicsi az esélye. Nyugaton és északon többfelé megélénkül a déli-délkeleti szél. Kánikulára, forróságra számíthatunk, 30 és 38 fok közé melegszik a levegő a délutáni órákra, a déli tájakon lesz a legmelegebb.

Szombaton már egy hidegfront érkezik élénk, erős északi-északnyugati széllel, viszont jelentős lehűlést nem okoz. Erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Hajnalban 17-25, napközben 27-37 fok valószínű, az ország északnyugati felén már mérséklődik a hőség, de még így is kellemes idő várható.

Vasárnap a napos időszakokat többfelé zavarhatják gomolyfelhők, de már csak helyenként alakulhatnak ki futó záporok, zivatarok. Élénk, a Dunántúlon és északkeleten erős lesz az északi-északkeleti szél. Mindenhol megszűnik a kibírhatatlan hőség, de még így is 26 és 32 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Orvosmeteorológia

A nagy melegben fáradékonyabbak, bágyadtabbak lehetünk, szédülés, rosszullét is jelentkezhet, valamint a melegedésre érzékenyeknél felerősödhetnek a migrénes panaszok, illetve keringési panaszok is előfordulhatnak. A meleg éjszakákon sokaknál fordulhat elő alvászavar, álmatlanság.

A legmelegebb órákban ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a szabadban! Könnyen hőgutát, napszúrást kaphatunk. 10 és 16 óra között nagyon erős, illetve extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Ajánlott a napszemüveg viselése, illetve védjünk fejünket a nap tűző sugaraitól! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Vízhőmérsékletek 

  • A Balaton Siófoknál 25 fokos
  • A Velencei-tó Agárdnál 26 fokos

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email