Több mint húsz éves hagyomány már Érden, hogy az Érd és Környéke Horgászegyesület halászlévendégséget szervez, az önkormányzat és helyi szervezetek, vállalkozók támogatásával. Berényi Andrásné Zsóka, a Horgászegyesület elnöke az ÉrdMostnak elmondta: idén 450-500 adag halászlével készülnek.
A hamisítatlan érdi halászlé elkészítését az egyesület finanszírozza.
A covid előtt zenés rendezvényen, asztaloknál ülve ehettük meg a hamisítatlan érdi halászlét, az elmúlt években viszont már előre csomagolva kapják az ételt a vendégek, így az otthoni ebéd egyik fogása lehet a horgászok szívvel-lélekkel főzött .
Ahogy a korábbi években, a halászlé mellé most is dukál friss fehér kenyér és egy-egy szelet mákos és diós bejgli azoknak, akik ellátogatnak az érdi piac elé december 21-én. A rendezvényt a hagyományoknak megfelelően helyi vállalkozások és intézmények is támogatják.
A vendégség tíz órakor kezdődik, és érdemes időben érkezni, hiszen tavaly két óra alatt elfogyott az 550 adag halászlé.