Haász Csilla, Harmónia Vegyeskar

Az elmúlás szépsége: őszi hangulatok a Harmónia Vegyeskar koncertjén

Haász Csilla, Harmónia Vegyeskar

Az elmúlás szépsége: őszi hangulatok a Harmónia Vegyeskar koncertjén

Magyar népdal és Mendelssohn műve is elhangzott az előadáson.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ősz örömteli és melankolikus pillanatait idézte fel az Harmónia Vegyeskar szombati koncertje. Az Érdi Galériában tartott fellépésen számos műfajban hallhattunk kórusműveket: vidám bordalok, madrigálok és magyar népdalok váltották egymást, az érdi Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek kíséretében.

„A harmónika és a hegedű is szerepet kap, előbbin Lukács Attila nevű tanulónk, a hegedűn pedig Makai Enikő játszik, de a csörgődobokat is hallhatunk”-mesélte lapunknak még az előadás előtt Haász Csilla kórusvezető, a művészeti iskola szolfézstanára. Mint hangsúlyozta, az évszak minden arcát szerették volna megmutatni, hiszen az elmúlás megtapasztalása éppúgy hozzátartozik ezekhez a hónapokhoz, mint a kirándulások vagy a közös ünnepek.

A koncerten a klasszikusok is megszólaltak: Wolfgang Amadeus Mozart romantikus műveit és Felix Mendelssohn Őszi dalát énekelte a Harmónia Vegyeskar, az eredetileg duettre írt Mendelssohn-darabot ráadásul kórusművé „szélesítették”. Az előadáson ugyanakkor elhangzott a Tábortűz című népdal és zárlatként az A csitári hegyek alatt is.

A produkciót a Szepes Gyula Művelődési Központ és az érdi önkormányzat támogatta: Haász elmondása szerint nagy segítség, hogy a vegyeskar rendszeresen az Érdi Galériában próbálhat, a városi pályázati forrásokból pedig a kórus működéséhez szükséges eszközöket is meg tudják vásárolni.

 

Címlapfotó és galéria: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email