Idősek Világnapja a Szepesben

Máté Péter dalaival köszöntötték az érdi nyugdíjasokat

Idősek Világnapja a Szepesben

Máté Péter dalaival köszöntötték az érdi nyugdíjasokat

Egy kisvárosnyi nyugdíjas ember él Érden, ezért az önkormányzatnak kötelessége törődni velük, hangzott el a település Idősek világnapi rendezvényén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Idősek világnapja alkalmából városunk önkormányzata a Szepes Gyula Művelődési Központtal közösen idén is felköszöntötte, illetve felköszönti az érdi nyugdíjasokat, hiszen szeptember 30-án, és október 1-én is koncerttel várták, várják a helyi szépkorúakat.

Mielőtt azonban a két napos esemény hétfői, első felvonásán Tabáni István, valamint az őt kísérő Molnár György Trió a húrok, a billentyűk és a dobok közé csapott volna, hogy felidézzék a legendás Máté Péter dalokat, Csőzik László polgármester szólt néhány szót a közönséghez.

Csőzik László polgármester

Mint elmondta, idén eddig közel tízezer résztvevője volt azoknak a programoknak, amelyeket a város Idősügyi Tanácsa és a művelődési központ kifejezetten a nyugdíjas korosztálynak szervezett. Hozzátette, ez rekordnak is számít. Ugyanakkor talán nem meglepő, hiszen immár tizenkétezernél is több nyugdíjas korú lakója van Érdnek, és erről a közösségről a városvezetésnek is gondoskodnia kell.

„A város ugye nem gazdag város, mi nem vagyunk Budaörs, nem vagyunk Százhalombatta, de azért a lehetőségekhez képest tudjuk azt, hogy az a dolga az önkormányzatnak, hogy segítse az önök nyugdíjas éveit kulturális és a közösséget összetartó programokkal”

– fogalmazott Csőzik László, aki egyúttal megjegyezte azt is, jelenleg 11 nyugdíjas klub működik Érden, melyeknek összesen 617 tagja van, de folyamatosan várják az új jelentkezőket is.

Megtelt a művelődési központ színházterme

A koncert előtt aztán egy másik ünnepi pillanatra is sor került még. Dr. Samek László, a Magyar Nemzeti Levéltár, Pest Vármegyei Levéltárának igazgatója lépett a színpadra, aki ezt az eseményt szemelte ki, hogy egy értékes településtörténeti dokumentumot – pontosabban annak másolatát – nyújtson át a városnak, konkrétan Csőzik Lászlónak.

Ez egy úgynevezett adományozó dokumentum, ami akkor készült, amikor az 1272 és 1290 között uralkodott IV. (Kun) László király a Berki családnak adományozta Érd pusztát, akik később elkezdték a mai Ófalu területének a betelepítését, vagyis végső soron ők tették le a ma ismert város alapjait.

Dr. Sramek László átadja a polgármesternek az értékes településtörténeti dokumentumot

Dr. Sramek elárulta, ennek az ajándéknak az értéke az is, hogy ez az egyik legkorábbi dokumentum, amiben Érdet említik.

Az ünnepélyes mozzanatokat követően pedig már valóban felcsendülhettek a legendás dallamok. Azonban – mint fentebb említettük – aki a hétfői koncertről lemaradt, annak sem kell búsulnia, hiszen a szervezők október 1-én, délután 13.30-tól egy második előadással is készülnek, amit szintén a Szepes Gyula Művelődési Központban tartanak majd.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy a részvételhez regisztrációs jegy váltása szükséges!

További fotókért kattintson az alábbi galériára!

Címlapkép és belső képek: ÉrdMost/Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email